duminică

19 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2023

Politicieni belgieni din tot spectrul politic cer ca armata să fie trimisă în portul Anvers, după ce a fost dată publicității o nouă statistică a confiscărilor de cocaină realizate în 2022 în portul Anvers.

La o conferință de presă organizată marți, ministrul belgian de Finanțe, Vincent Van Peteghem, împreună cu secretarul de stat olandez responsabil cu vămie, Aukje de Vries, au oferit detalii despre capturile de cocaină de la Anvers și din portul olandez Rotterdam. Acestea sunt, în 2022, de 160 tone.

Cei doi oficiali au spus că vor continua să lucreze împreună pentru combaterea traficului de droguri. „Belgia și Țările de Jos fac schimb regulat de decizii strategice, instruire și informații, iar acțiuni operaționale comune sunt, de asemenea, lansate pe teren”.


Ambii oficiali au promis că țările lor vor „investi în vămi puternice”.

Primarul din Anvers cere ajutorul Armatei

Viceprim-ministrul David Clarinval, de la partidul liberal francofon MR, a declarat, potrivit Politico: „Vreau să chem armata pentru a ajuta poliția”, adăugând că portul Anvers trebuie „să aibă mai multe resurse”.

Apelul său a venit la o zi după ce autoritățile belgiene au anunțat că au confiscat un record de 110 tone de cocaină în portul Anvers în 2022 și la două zile după ce o fetiță de 11 ani a fost împușcată în Anvers în ceea ce se crede a fi un incident legat de droguri.

Primarul Anvers, Bart De Wever, lider al Noii Alianțe Flamande, solicitase și el anterior ca militarii „să păzească portul Anvers”. Bart De Wever a cerut public să discute chestiunea cu ministrul de Interne, Annelies Verlinden și cu ministrul Justiției, Vincent Van Quickenborne. Ambii miniștri au respins până acum cererile de implicare a armatei.


Vincent Van Quickenborne a spus: „Nu vrei să trăiești într-o țară în care armata înlocuiește poliția”, iar Annelies Verlinden a susținut că „armata nu este echipată sau instruită corespunzător pentru a face față acestui lucru”.

Ministrul belgian de Interne, Annelies Verlinden a anunțatt în schimb planuri de a recruta peste 100 de noi angajați în portul Anvers și de a achiziționa noi echipamente de scanare.

Primarul Anvers, Bart De Wever, este însă de părere că ar trebui să fie convocat Consiliul de Securitate Națională, care să decidă în această chestiune.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: