duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iunie, 2012

Spania va cere „un ajutor financiar european” pentru a-şi redresa sectorul bancar, a anunțat sâmbătă ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos, cu ocazia unei conferinţe telefonice a Eurogrupului.

„Acest ajutor financiar va fi dirijat către (fonduri publice spaniole de ajutor ale sectoarelor) Frob, iar Frob va injecta aceşti bani în băncile care vor cere”, a declarat ministrul Luis de Guindos, citat de AFP, preluată de Mediafax.

El nu a specificat valoarea acestui împrumut, dar surse europene au declarat pentru AFP că miniştrii Finanţelor din zona euro intenţionează să creeze un plan de salvare de până la 100 de miliarde de euro destinat sectorului bancar spaniol.


Ministrul spaniol al Economiei a susținut că împrumutul nu va fi condiționat de reforme economice.

„În afară de sectorul financiar, condiţiile vor fi impuse băncilor, nu societăţii spaniole. (…) Acest lucru nu are nimic de a face cu o salvare”, a precizat ministrul.

Oficialul de la Madrid a mai spus menţionând că ajutorul va fi dirijat către 30 % dintre bănci, care sunt în dificultate, acestea fiind printr-un raport FMI.

Raportul a indicat nevoi ale băncilor spaniole estimate la aproximativ 40 de miliarde de euro.


Madridul aşteaptă rezultatele auditelor din partea germanilor de la Roland Berger, şi americanilor de la Oliver Wyman, pentru a îşi formula cererea de ajutor, rapoarte care vor fi primite cel târziu pe 21 iunie de către Guvern.

Acest ajutor va fi considerat ca „îndatorare publică” spaniolă, care va creşte astfel, „şi va trebui neapărat rambursat”, a mai declarat Luis de Guindos.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: