luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2013

Banca românească cu capital cipriot Marfin Bank România SA preia o parte din activele şi pasivele de la sucursala Bank of Cuprus, printr-un decret al Băncii Centrale a Ciprului, a informat, joi, Banca Națională a României.

BNR a subliniat că Marfin Bank România SA este supusă reglementării şi supravegherii exercitate de către Banca Naţională a României, în condițiile în care sucursala din România a Bank of Cyprus era sub jurisdicția Băncii Centrale a Ciprului.

Acest transfer vizează toate depozitele clienţilor sucursalei din România a BoC, persoane fizice şi companii, cu excepţia depozitelor constituite de unii clienți drept garanţii pentru creditele primite de la această sucursală, potrivit BNR.


În contrapartida acestor depozite asumate de MARFIN BANK România SA, prin protocolul de predare-primire, BoC a transferat lichidităţi substanţiale, precum şi un portofoliu de credite de bună calitate, cu garanţii solide, acordate persoanelor fizice şi IMM-urilor.

Depozitele transferate de la sucursala din România a BoC către MARFIN BANK Romania SA intră, astfel, sub prevederile legislației românești, fără a fi afectate de măsurile aplicate de autoritățile din Cipru. Reamintim că regimul de garantare a depozitelor din România asigură, conform normelor Uniunii Europene și legislației naționale, protejarea acestora în limita plafonului de 100.000 euro.

Clienţii transferați ai sucursalei BoC din România vor putea derula operaţiuni bancare prin prezentarea la unităţile MARFIN BANK Romania SA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Referitor la activitatea sucursalei BoC din România, BNR arată că aceasta va desfășura în continuare operaţiuni ce vizează, în principal, administrarea portofoliului de credite rămas în gestiunea sa, care au ca sursă de finanţare linii de credit de la banca-mamă.


”În noile condiţii, MARFIN BANK Romania SA rămâne o entitate bancară solidă, indicatorii de solvabilitate şi lichiditate ai acesteia situându-se în parametrii ceruţi de către Banca Naţională a României în calitate de autoritate de reglementare şi supraveghere. Mai mult, s-a hotărât majorarea capitalului social al MARFIN BANK Romania SA de către banca-mamă a acesteia (din Cipru), fapt ce contribuie la consolidarea suplimentară a băncii româneşti cu capital străin”, a menționat BNR.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: