joi

25 aprilie, 2024

9 septembrie, 2020

Regulile fiscal-bugetare care limitează deficitul la 3% din PIB vor fi suspendate pe perioada acordării de stimulente fiscale, iar aceasta va dura până la revenirea la normalitate, moment incert la ora actuală, a declarat un oficial european, sub protecția anonimatului, pentru Euractiv.

”Există un consens larg de a nu retrage măsurile de stimulare fiscală a economiei”, a declarat un oficial european înaintea reuniunii Eurogroup de vineri. Întâlnirea miniștrilor de finanțe din zona de euro, în persoană, este prima din ultimele șapte luni și prima prezidată de noul președinte, Paschal Donohoe.

Oficialul european a mai precizat că reformele propuse de Consiliu în ceea ce privește Fondul de redresa vor fi discutate ”temeinic”, adăugând că vor fi analizate și scenariile cele mai pesimiste cu privire la revenirea economiei europene.


Regulile fiscale ale UE din cadrul Pactului de Stabilitate și Creștere, care impun limita de deficit de 3% din PIB, au fost suspendate în contextul pandemiei și este foarte probabil ca acestea să nu se aplice nici în 2021, a mai precizat sursa.

”Momentul de retragere a stimulentelor fiscale este acela în care vom reveni la normalitate”, a precizat oficialul.

Cu toate acestea, criteriile care vor determina momentul în care Europa revine la normalitate nu au fost încă determinate.

”O condiție fundamentală este ca epidemia să fie sub control și ca oamenii să își poată relua activitatea economică normală. Găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului va fi o etapă importantă”, a mai precizat oficialul.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: