duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 aprilie, 2013

Foto: Daimler AG

Producătorul auto german Daimler a anunțat, miercuri, că va investi peste 300 de milioane de euro în extinderea capacității de producție a uzinei sale de cutii de viteze de la Sebeș, județul Alba.

Viitoarea investiție la subsiadiara Daimler din Alba, Star Transmission, ar urma să producă o nouă generație de transmisii automate pentru mașinile de lux Mercedes-Benz, proiect care va implica investiții de peste 280 de milioane de euro.

”A fost deja luată decizia pentru a începe producția unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, în noua locație din Sebeș, până la ieşirea din fabricaţie. Începând din 2014, generația actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblată acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacități suplimentare de asamblare care vor completa producția din Stuttgart, unde a fost concentrată asamblarea până în prezent”, a informat compania.


”Extinderea reţelei noastre de producție va include o locație suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, concepută pentru a completa capacitățile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clienților, cu o flexibilitate mai mare în viitor”, a declarat Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler, citat de un comunicat emis de companie.

Daimler și-a motivat decizia de a investi în România prin faptul că uzina de la Stuttgart nu mai putea fi extinsă.

Subsidiara Daimler Star Transmission de la Cugir a fost înfiinţată în anul 2001 şi are în prezent aproximativ 800 de angajaţi.

Angajaţii din România urmează să fie incluși într-un program special de calificare la uzina de la Untertürkheim, pentru a prelua din ”expertiza șvăbească”, se arată în comunicatul Daimler.


De asemenea, Daimler a menționat că vrea să înceapă producţia unei noi cutii de viteze la Sebeş, din 2016, dar investiția depinde de obţinerea sprijinului Guvernului român.

„Conducerea fabricii și cea a Sindicatului au convenit, în urmă cu doi ani, să producă noua cutie de viteze automată și un modul de asamblare la locația din Stuttgart-Hedelfingen. Consiliul de administrație și-a reafirmat astfel angajamentul pentru producția internă a cutiilor de viteze. Cel de-al doilea modul de asamblare din Sebeș va fi aprovizionat de la locația noastră de producție. Cererea crescută pentru cutii de viteze asigură utilizarea pe termen lung a capacității de producție de cutii de viteze în cadrul locației din Stuttgart-Hedelfingen”, a declarat Wolfgang Nieke, președintele Sindicatului Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim și al Dezvoltării de Autoturisme Mercedes-Benz.

(Descarcă de AICI comunicatul oficial al Daimler AG în limba română)

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: