duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iulie, 2012

Comparaţiile din presă între situaţiile Ungariei şi României au limitele lor, existând diferenţe juridice între ce s-a întâmplat în cele două ţări, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Olivier Bailly, citat de MEDIAFAX.

„Comparaţiile pe care le văd uneori în presă între Ungaria şi România au limitele lor. Nu vorbim despre aceleaşi lucruri, despre aceleaşi situaţii juridice”, a spus Bailly, în conferinţa de presă zilnică de la Comisia Europeană.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„În cazul României, vorbim de mai multe măsuri care au fost adoptate, care au fost prezentate şi de preşedintele Barroso premierului Ponta. În acest moment, considerăm că problemele sunt de ordin general, în privinţa respectării statutului de drept şi cadrului constituţional din România. Sunt chestiuni fundamentale pentru noi aşa că am intervenit pentru restabilirea cadrului juridic şi constituţional”, a spus Bailly.


”Comisia Europeană are o autoritate morală în această privinţă, care este perfect înţeleasă şi de autorităţile române pentru că domnul premier Ponta imediat a acceptat imediat invitaţia domnului preşedinte Barroso. Vedeţi că şi celelalte state membre şi Parlamentul European au încredere în privinţa intervenţiei Comisiei pentru a restabili situaţia juridică şi ordinea constituţională în România. Iar autoritatea este perfect legitimă cu privire la aceste chestiuni”, a explicat Bailly.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: