vineri

21 iunie, 2024

14 noiembrie, 2015

1337467590768_1337467590768_rCuvântul cheie folosit de liderii marilor puteri mondiale în urma atentatelor teroriste de la Paris este „solidaritate”.

Începând cu preşedintele SUA, Barack Obama şi continuând cu ceilalţi lideri globali, Merkel, Cameron şi Medvedev, poziţia comună este că acest atac este îndreptat împotriva democraţiei şi că ameninţarea forţelor teroriste este la fel de prezentă în oricare dintre naţiunile pe care le reprezintă.

Barack Obama, preşedintele SUA: Atacul din Franţa este un atac împotriva umanităţii

Preşedintele american Barack Obama a arătat că atacurile împotriva Franţei sunt atacuri împotriva umanităţii.


„Din nou am asistat la o încercare atroce de a teroriza civili nevinovaţi. Acesta nu este doar un atac împotriva Parisului, împotriva cetăţenilor francezi, este un atac împotriva umanităţii şi a valorilor universale pe care le împărtăşim”, a spus preşedintele american Barack Obama, adăugând că Statele Unite sunt alături de Franţa în lupta împotriva terorismului şi extremismului.

Obama a dat asigurări că Statele Unite vor sprijini eforturile autorităţilor de a-i aduce pe autorii acestor atentate în faţa justiţiei.

„Vom face orice este necesar pentru a colabora cu cetăţenii francezi şi cu alte naţiuni din jurul lumii pentru a-i aduce pe aceşti terorişti în faţa justiţiei, dar şi pentru a urmări orice reţea teroristă care îi ţinteşte pe cetăţenii noştri”, a adăugat liderul american.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Europa îşi va apăra unită valorile

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Germania va sprijini acţiunea Franţei de a captura persoanele responsabile pentru atacurile teroriste de la Paris.


„Cetăţenii din Paris îndură un coşmar al violenţei, terorii şi fricii”, a spus cancelarul german sâmbătă dimineaţa, adăugând că „noi, prietenii germani, suntem alături de ei”.

„Atacul la adresa libertăţii nu este îndreptat doar asupra Parisului. Este îndreptat împotriva noastră, a tuturor”, a mai spus Merkel, dând asigurări că Europa va sta unită pentru a-şi apăra valorile.

De altfel, săptămâna trecută, autorităţile germane au arestat un cetăţean muntenegrean în vârstă de 51 de ani care a fost prins cu mai multe arme de foc şi explozibili în maşină. La ora actuală se presupune că suspectul ar avea legături cu incidentul de la Paris.

Dmitri Medvedev, premierul Federaţiei Ruse: Comunitatea internaţionaţă trebuie să ia măsuri

“Atentatele de la Paris nu pot fi justificate în niciun fel. Comunitatea internaţională trebuie să se unească împotriva extremismului islamic”, a declarat Dmitri Medvedev, fost preşedinte şi actual premier al Federaţiei Ruse, într-un comunicat transmis sâmbătă dimineaţa de Kremlin.

Medvedev a adăugat că aceste crime teroriste nu pot avea nicio justificare.

“Tragedia de la Paris ne îndeamnă să ne unim pentru combaterea extremismului şi pentru a avea o reacţie determinată la acţiunile teroriştilor”, a afirmat Medvedev.

David Cameron, prim ministrul Marii Britanii: Ne vom dubla eforturile pentru a şterge această ideologie extremistă otrăvitoare

Premierul David Cameron susţine că Marea Britanie îşi va “dubla eforturile pentru a şterge această ideologie extremistă otrăvitoare”.

“Noi, Marea Britanie, suntem supuşi aceloraşi ameninţări. Ne vom dubla eforturile pentru a şterge această ideologie extremistă otrăvitoare”, a atras atenţia premierul britanic.

Terminalul de Nord al aeroportului Gatwick din Londra a fost evacuat sâmbătă dimineaţa. Măsura de securitate a fost luată după identificarea unui pachet suspect. O persoană a fost arestată în legătură cu acest incident.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: