marți

23 aprilie, 2024

24 martie, 2024

Polonia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei, după ce o rachetă de croazieră a intrat pentru scurt timp în spațiul aerian al Poloniei, relatează Reuters.

Potrivit Statului Major General al forțelor armate poloneze, o rachetă rusă a intrat vineri dimineață în spațiul aerian al membrului NATO. Autoritățile ucrainene anunțaseră, în cursul nopții, un atac în masă asupra mai multor orașe din Ucraina în cursul nopții.

„În primul rând, cerem Federaţiei Ruse să oprească loviturile aeriene teroriste împotriva populaţiei ucrainene şi a teritoriului Ucrainei, să pună capăt războiului şi să se ocupe de problemele interne ale ţării”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Pawel Wronski, într-un comunicat.

Polonia a activat procedurile pentru asigurarea securității spațiului aerian


Timp de circa 40 de secunde, „una dintre rachetele de croazieră lansate în cursul nopţii de aviaţia (…) Federaţiei Ruse a încălcat spaţiul aerian polonez”, a declarat Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze.

„Obiectul a pătruns în spaţiul aerian polonez în apropierea satului Oserdow (est) şi a rămas acolo timp de 39 de secunde”, a precizat sursa citată, subliniind că racheta a fost observată de radarele militare pe toată durata zborului.

În urma acestui incident, „au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez”, a mai spus în comunicatul său comandamentul operaţional al forţelor armate.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: