marți

17 mai, 2022

O problemă, da: Europol avertizează asupra pericolului apariției vaccinurilor anti-Covid false

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 decembrie, 2020

Catherine De Bolle (foto), directoarul Europol, agenţia Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii, a avertizat duminică asupra pericolului apariţiei unor false vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Într-o serie de declaraţii publicate duminică în ziare aparţinând grupului media Funke, De Bolle a vorbit despre riscul real ca delincvenţii să încerce să profite de cererea uriaşă pentru vaccin.

Oficialităţi din domeniu au identificat deja indicii concrete ale unor posibile acte criminale, cum ar fi faptul că presupuse vaccinuri sunt oferite spre vânzare pe social media, a explicat directoarea Europol, citată de dpa, agenție preluată de Agerpes.


Ea le-a cerut consumatorilor să aibă grijă, afirmând că oricine a riscat şi a dat curs unor asemenea oferte va avea cel mai probabil surpriza să constate că nu va primi nimic sau va primi un vaccin fals, ultima variantă putând avea serioase consecinţe din punct de vedere al sănătăţii celui care cumpără aşa ceva.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De Bolle a insistat că Europol a trimis deja alertele corespunzătoare şi le-a cerut statelor membre să acţioneze cu prudenţă.

Autorităţile trebuie să fie pregătite şi pentru tentativele de a fura vaccinul, a adăugat ea, afirmând că Europol a identificat posibile puncte nevralgice și că departamentele de poliţie din întreaga Uniune Europeană cooperează pentru a proteja transporturile de vaccin.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: