vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 martie, 2018

Ocupaţia de „expert în dezvoltare durabilă” va fi introdusă în nomenclatorul COR (Clasificarea ocupaţiilor din România), anunță Guvernul.

Ea a fost aprobată de Ministerul Muncii, la solicitarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Ocupaţia ‘expert în dezvoltare durabilă’ va face parte din Grupa de bază 2422 – Specialişti în domeniul politicilor administrative.


Provizoriu, va fi folosit codul 242232, până la publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică privind modificarea şi completarea Clasificării ocupaţiilor din România, care va statua această ocupaţie profesională.

Această nouă ocupație este necesară, potrivit celor care au cerut introducerea ei, pentru specialiștii care se vor ocupa de revizuirea și implementarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă din 2008 şi implementarea celor 17 obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD) din Agenda 2030:

„În domeniul dezvoltării durabile există nevoia aplicării unui cadru strategic, legislativ şi instituţional coerent şi formarea unor nuclee ale dezvoltării durabile în instituţiile publice cheie din România, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni bine pregătiţi în acest domeniu”, se explică în comunicatul Guvernului.

„Acum suntem în procesul de revizuire a Strategiei din 2008 şi am considerat că trebuie să gândim şi să aplicăm sustenabil această revizuire, care va putea fi implementată cu succes dacă există aceste nuclee în care vor activa oameni dedicaţi şi pregătiţi. Aşadar, consider că este un pas important introducerea acestei ocupaţii în nomenclatorul Clasificării ocupaţiilor din România, unul care ne va ajuta să creştem nivelul de reuşită în ceea ce priveşte şi obiectivele dezvoltării durabile”, a declarat consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, citat în comunicat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: