duminică

22 mai, 2022

O nouă modificare a Codului fiscal: Scutire de impozit pentru încă o categorie de terenuri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 octombrie, 2013

Terenurile degradate sau poluate neincluse în perimetrul de ameliorare vor fi scutite de plata impozitului pe terenuri, potrivit ultimei modificări a Codului fiscal, a şasea din acest an.

Legea prin care se face modificarea a fost adoptată pe 2 octombrie în Parlament şi publicată pe 7 octombrie în Monitorul Oficial.

Ce spune Legea nr. 262/2013

  • Consiliul local poate acorda scutire de la plata impozitului pe teren pentru proprietarii de terenuri degradate sau poluate neincluse în perimetrul de ameliorare, la solicitarea acestora, cu avizul favorabil al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.
  • Avizul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice se solicită după depunerea documentelor justificative de către proprietarii terenurilor şi are ca scop identificarea terenurilor degradate sau poluate neincluse în perimetrul de ameliorare, precum şi delimitarea acestora.
  • Scutirea de la plata impozitului pe teren prevăzută la alin. (41 ) se aplică persoanei respective cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care au fost obţinute avizele favorabile.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: