vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 aprilie, 2020

Firma israeliană Corsight AI, care a dezvoltat o tehnologie de recunoaştere a feţelor acoperite cu măşti, ochelari sau ecrane de protecţie, a atras cinci milioane de dolari de la Awz Ventures, un fond canadian specializat în tehnologii de spionaj şi securitate, transmite Reuters.

Aceasta nu este prima firmă din lume care pare a înregistra progrese în identificarea fețelor acoperite de măști. În martie, presa internațională scria că Ministerul Securității Publice din China este unul dintre clienții companiei Hanwang Technology Ltd, care a dezvoltat o asfel de tehnologie, foarte căutată după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Corsight a anunţat că oferă un sistem de recunoaştere facială capabil să proceseze informaţii oferite de camere video, pentru a fi utilizată inclusiv pentru avertizarea celor care nu respectă carantina.


Dacă o persoană dintr-o organizaţie este diagnosticată cu COVID-19, sistemul poate produce rapid un raport referitor la persoanele care s-au aflat în apropierea persoanei bolnave, a arătat compania.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Compania are sisteme permanente instalate în aeroporturi şi spitale europene, oraşe asiatice, departamente de poliţie şi puncte de trecere a frontierei sud-americane şi mine ţi bănci africane.

Corsight, înregistrată la Tel Aviv, a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2019 şi are 15 angajaţi. Compania este o filială a Cortica Group, care a atras peste 70 de milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologie de inteligenţă artificială.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: