vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 ianuarie, 2021

China va lua „măsurile necesare” de protejare a intereselor companiilor sale după ce New York Stock Exchange a început delistarea a trei companii chineze de telecomunicaţii acuzate că au legături cu armata, a transmis sâmbătă Ministerul Comerţului.

NYSE a anunţat joi că începe delistarea China Mobile, China Telecom şi China Unicom, ca răspuns la decizia preşedintelui Donald Trump de a interzice investiţiile americane în firme deţinute sau controlate de armata chineză.

Ministerul chinez al Comerţului a transmis într-un comunicat, citat de Reuters, că delistarea reprezintă un abuz de securitate naţională şi în contradicţie cu regulile pieţei.


Pe de altă parte, diplomatul chinez Wang Yi a declarat sâmbătă că relaţia dintre SUA şi China a ajuns la „o nouă răscruce” şi că ar putea reveni la normal după o perioadă de „dificultăţi fără precedent”.

Relaţia dintre cele mai mari două economii ale lumii a devenit tensionată după o serie de dispute legate de comerţ, drepturile omului şi originea noului coronavirus.

Wang Yi, consilier de stat şi ministru de Externe, a spus într-un interviu acordat mai multor entităţi de presă că politicile recente ale SUA faţă de China au afectat inferesele ambelor ţări şi au pus în pericol lumea.

Însă acum cele două părţi au ocazia de a „deschide o nouă fereastră de speranţă” şi de a începe o nouă rundă de dialoguri, a completat el.


Alegerea democratului Joe Biden în funcţia de preşedinte este aşteptat să îmbunătăţească relaţiile dintre Washington şi Beijing, după patru ani în care tensiunile au crescut în timpul administraţiei Trump.

Totuşi, preşedintele ales Biden, care va prelua mandatul pe 20 ianuarie, a criticat în mai multe rânduri China pentru „abuzurile” în comerţ şi alte chestiuni.

Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: