marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 decembrie, 2013

Guvernul a decis luni, 16 decembrie să reducă numărul de certificate verzi acordate producătorilor de energie electrică din surse regenerabile începând cu 1 ianuarie 2014.

  • producătorii de energie eoliană vor primi doar 1,5 certificate verzi pentru fiecare MWh de energie livrat consumatorilor până în 2017 și 1,25 de certificate verzi din 2018. Până acum se acordau câte două certificate verzi.
  • unităţile fotovoltaice vor fi recompensate cu trei certificate verzi, jumătate din nivelul actual.
  • în cazul microhidrocentralelor noi cu putere instalată de el mult 10 MW, numărul certificatelor verzi va scădea de la trei la 2,3 certificate verzi pe MWh de electricitate.

Sistemul certificatelor verzi este modul în care Guvernul a decis să sprijine producţia de energie din surse regenerabile. Fiecare producător primeşte gratuit de la Transelectrica un anumit număr de certificate verzi pentru energia pe care o produce şi o livrează în reţea.

Mai departe, producătorii vând aceste certificate verzi către furnizori, care sunt obligaţi prin lege să le cumpere, scopul fiind ca o anumită parte din consumul final de energie să fie asigurată de sursele regenerabile. Furnizorii îşi recuperează costurile cu achiziţia certificatelor verzi prin includerea în tarife a acestor cheltuieli.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: