miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 martie, 2018

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a avut joi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pe agenda discuţiilor fiind cooperarea bilaterală dintre cele două state, problema migrației şi modalităţile de sprijin pe care ar putrea să le ofere România în procesul de aderare a Serbiei la UE.

Toate aceste teme importante, descrise în declarațiile pe care cei doi președinți le-au făcut în deschiderea conferinței de presă comune, au pălit în fața curiozității presei de a afla noutăți despre Sebastian Ghiță.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este problema şefilor de stat să discute situaţia unui fugar, dar a ridicat totuși problema după ce a aflat că presa va fi interesată de subiect.


”Nu am discutat (despre cazul Sebastian Ghiţă), dar l-am întrebat auzind că sunteţi interesaţi, şi mi-a spus ca nu ştie. Nu e treaba preşedinţilor să se ocupe de cei care care fug de justiţia românească”, a răspuns preşedintele Klaus Iohannis la întrebarea TVR.

La rândul său, Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei, a spus că l-a întrebat pe ministrul Justiţiei din ţara sa şi aşteaptă un răspuns. ”Nu am prea multe date în acest sens, dar organizaţiile juridice se ocupă de această chestiune. Când preşedintele m-a întrebat, am întrebat şi eu ministrul Justiţiei din Serbia şi vom primi în cursul zilei de azi un răspuns”, a precizat Aleksandar Vučić.

Sebastian Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016, pe numele său fiind deschise cinci dosare de corupție. El a dispărut de sub nasul poliţiştilor de la Operaţiuni Speciale care îl filau într-o anchetă a DNA.

A fost identificat de polițiștii din Serbia după patru luni, când s-a legitimat acte de identitate false – un paşaport şi un permis auto de Slovenia.


Pe agenda vizitei de joi din România, președintele Aleksandar Vučić are programată o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă și un dejun de lucru cu oficiali ai statului român.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: