vineri

28 ianuarie, 2022

Novak Djokovici riscă o nouă anulare a vizei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 ianuarie, 2022

Ministrul imigrării Alex Hawke va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în Australia a tenismenului Novak Djokovici, scrie News.ro.

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita „puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovici nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.


Potrivit The Guardian, în conformitate cu secţiunea 133C(3) din Legea privind migraţia, Alex Hawke ar putea anula din nou viza în următoarele condiţii: deoarece există un motiv pentru anularea vizei (în acest caz pretinsa ameninţare la adresa sănătăţii publice, pentru că Djokovici nu este vaccinat), titularul de viză „nu-l convinge pe ministru că temeiul nu există” şi pe baza faptului că anularea vizei că ar fi în interes public.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Novak Djokovici ar putea contesta şi această decizie, dar ar avea mai puţine şanse de succes în instanţă.

Instanţa din Melbourne a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în Australia a tenismenului sârb Novak Djokovici.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr