vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2019

Nicolae Cristian Stănică a fost numit în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Strategie şi Prognoză (CNSP), printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban, publicată luni în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Nicolae Cristian Stănică are 47 de ani a fost vicepreședinte al Institutului Național de Statistică (INS) până în 2012 și membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare.

Noul șef al CNSP a mai fost consilier al vicepremierilor Adriean Videanu și Gheorghe Seculici în 2005, a mai lucrat și în Ministerul Dezvoltării și Prognozei (2000-2001), în Direcția Generală de Prognoză Economică din cadrul Ministerului Finanțelor (1998-2000) și în calitate de cercetător științific la Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române.


Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat în 2015 că a fost în situația de incompatibilitate pentru deținerea celor două funcții concomitent, potrivit integritate.eu.

Nicolae Cristian Stănică îl înlocuiește pe Ion Ghizdeanu, care a ocupat funcția 20 de ani și a căpătat reputația că ar fi aprobat prognozele care să convină guvernelor sub care a funcționat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: