24 ianuarie, 2020

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns vineri la 26, toate în China, dar două dintre ele au fost înregistrate, în premieră, în afara focarului din provinciei Hubei, unde se află Wuhan, orașul ce reprezintă epicentrul noii epidemii.

În Europa, mai multe state au început termoscanarea pasagerilor veniți din China.


Din cele 830 de cazuri confirmate deocamdată în China, din care 26 de decese, 177 de persoane se află în stare gravă, iar 34 de persoane au fost tratate, s-au vindecat și au fost deja externate, scrie The Guardian.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis joi să nu lanseze o alertă de urgență la nivel global, așteptând să vadă cum evoluează situația și rezultatele echipelor care încearcă să găsească un vaccin împotriva noului coronavirus similar cu SARS-ul.

La conferinţa de presă care a avut loc joi seară la Geneva, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că epidemia reprezintă o criză în China, însă „nu a devenit încă o urgenţă globală de sănătate”. „Poate că vă deveni una”, a completat el.

Trei echipe de specialiști lucrează în acest moment la descoperirea vaccinul împotriva noului coronavirus. Australia, care are echipe de experți și tehnologie de vârf, s-a oferit să contribuie și ea la cercetări.


Vineri dimineață, compania farmaceutică Johnson & Johnson a anunțat la Davos o primă variantă de vaccin, dar problema este timpul necesar până la producerea și folosirea acestuia, dacă testele clinice, ce vor avea loc abia în vară, vor confirma eficiența produsului.

În Marea Britanie, 14 persoane au fost suspecte că ar fi infectate cu 2019-nCoV și, până vineri dimineața, în cazul a cinci, testele nu au confirmat noul cocornavirus ce provooacă pneumonie.

Conferință neprogramată la Davos

La Davos, unde se desfășoară Forumul Economic, mai mulți experți în domeniu au participat la conferință organizată în pripă, în care au atenționat că epidemia nu este doar problema Chinei.

Există îngrijorări foarte serioase, întrucât modul de răspândire s-ar putea să fi dus la mult mai multe îmbolnăviri decât sunt cunoscute în prezent, au atras atenția experții.

China – 12 orașe cu transportul în comun suspendat 

Cel puțin 12 orașe (ce totalizează aproximativ 41 de milioane de locuitori), din centrul provinciei Hubei, unde se află și Wuhan, au suspendat transportul în comun, în diferite grade.

În Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi și Enshi au anulat doar autobuzele.

În Zhijiang au s-au interzis toate adunările și activitățile publice, sunt deschise doar spitalele, farmaciile, magazinele și benzinăriile.

Wuhan și Huanggang sunt închise total, nimeni nu mai poate ieși, iar la Ezhou s-au închis deocamdată doar gările, fiind suspendat transportul feroviar.

În celelalte nu se cunoaște exact gradul de carantină adoptat.

În Wuhan se va construi într-o săptămână un spital special pentru noua epidemie

Autoritățile locale din Wuhan au decis ca în termen de șase zile să fie construit un spital special, cu două etaje, unde să fie tratați exclusiv pacienții infectați cu noul virus.

Spitalul va fi construit de la zero și va fi dotat cu tot ce trebuie pentru aceste cazuri.

China are deja experiență în acest din 2003, când în timpul epidemiei de SARS (tot coronavirus, provocator de pneumonie), la Beijing a fost ridicat într-o săptămână un spital cu 1.000 de locuri.

Joi noaptea, în zona unde va fi ridicată unitatea din Wuhan au sosit primele utilaje și au început lucrul la fundație.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: