vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 octombrie, 2020

Noul comisar UE pentru Comerţ Valdis Dombrovskis a cerut Statelor Unite să retragă tarifele aplicate unor produse provenite din UE în valoare de peste 7 miliarde de dolari, avertizând că în caz contrar vor suporta tarife suplimentare pentru exporturile către Europa ca urmare a disputei privind subvențiile ilegale acordate Boeing, transmite Reuters.

Refacerea relaţiei transatlantice va fi o prioritate pentru UE, iar Statele Unite ar trebui să retragă tarifele impuse după ce Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a decis că subvențiile acordate de state europene Airbus au fost incorecte. Retragerea acestor tarife ar fi o măsură de creştere a încrederii, a declarat Dombrovskis.

„Desigur, dacă Statele Unite nu îşi vor retrage tarifele nu vom avea încotro decât să introducem tarife proprii”, a spus comisarul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În octombrie anul trecut, Washingtonul a obţinut dreptul de a impune tarife pentru importuri anuale de 7,5 miliarde de dolari din UE, în litigiul referitor la subvenţiile primite de Airbus.

Recent, UE a obţinut la rândul său dreptul de a impune tarife pentru produse americane în valoare de 4 miliarde de dolari, ca măsură de retorsiune faţă de subvenţiile primite de Boeing.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: