miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2014

Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummel, a spus, în prima sa conferinţă de presă la Bucureşti, că relaţiile comerciale dintre Regatul Unit şi România sunt foarte bune, dar că oamenii de afaceri britanici  – deşi mulţumiţi, în general, de mediul de business – i-au spus că uneori legislaţia nu este foarte clară, că sunt foarte multe ordonanţe de urgenţă şi că „le-ar fi mai bine să aibă o legislaţie şi reguli de business mai stabile”.

Emiterea de ordonanţe de urgenţă este, potrivit ambasadorului, ” o decizie a guvernului României”. „Dar cred că ordonanţa de urgenţă trebuie folosită doar în situaţii de urgenţă”, a apreciat diplomatul.

Acesta a arătat că schimburile comerciale dintre România şi Regatul Unit au fost în 2013 la un maxim istoric, în baloare de 3,3 miliarde de euro, cu o balanţă comercială în favoarea României. a exportat în Marea Britanie în valoare de 2 miliardede euro, iar importurile au fost de 1,5 miliarde de euro.


„Cea mai mare problemă este însă că piaţa românească este prea puţin cunoscută în Marea Britanie, iar ea oferă foarte multe avantaje: forţă de muncă bine calificată, vorbitoare de limba engleză, poziţie regională foarte bună, cu acees spre ieţele din est şi o cşretere a PIB-ului”, a apreciat ambasadorul. Scopul declarat al acestuia este atragerea în România a firmelor mici şi medii din ţara sa.

Paul Brummel: Vom continua să sprijinim ANI şi DNA

„Ne propunem să vedem rezultate noi legate de reforma în justiţie şi lupta anticorupţie. Aceste reforme au un efect direct asupra eforturilor noastre de a promova oportunităţile de business din România către investitorii britanici”, a mai spus Paul brummel.

În acest sens, Paul Brummer a afirmat că va sprijini în continuare lupta anticorupţie din România. „Sunt mândru că guvernul britanic a sprijinit aderarea României în UE şi contiuăm să sprijinim procese cum ar fi lupta împotriva corupţiei. Sunt mândru că am sprijinit lupta DNA şi ANI, organizaţii care fac ceva foarte important în România, şi acest sprijin va continua”, a afirmat acesta.


Nimeni nu mai este ca Hitler în Europa

Provocat să se pronunţe asupra mediului politic din România, ambasadorul regatului Unit a subliniat neutralitatea pe care trebuie să o adopte, ca diplomat străin. A remarcat însă că a venit într-o perioadă agitată de luptă politică la Bucureşti.

„Cunosc toţi candidaţii (n.r. în alegerile din această toamnă), suntem pregătiţi cu candidatul care câştigă alegerile şi sunt convins că vom menţine un parteneriat româno-britanic foarte bun şi după câştigarea alegerilor”, a spus Paul Brummer.

Ambasadorul a comentat cu diplomaţie şi comparaţia făcută de premierul Victor Ponta între perioada nazistă şi perioada în care România a fost condusă de preşedintele Traian Băsescu. „Hitler a fost Hitler. Din fericire, nu văd în politica europeană de astăzi pe cineva care e Hitler”, a spus ambasadorul Marii Britanii.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: