Deși nu va fi menționat în mod explicit în noul acord, semnarea acestuia va depinde de modul în care guvernul român își va asuma privatizarea și restructurarea unor companii de stat și vanzarea unor participații la care statul este minoritar.
Unele companii au produs pierderi însemnate în ultimii ani, altele sunt profitabile și ar putea fi vândute cu ușurință. Între acestea, s-ar putea număra Termocentrale, CFR Marfă și CEC. Ministerul Economiei a cerut deja guvernului un nou mandat pentru a iniţia privatizarea sau vânzarea de acţiuni la companiile din energie, sperând să obțină, după propriile estimări, 10 miliarde de euro.
Există însă și puncte sensibile pe lista companiilor privatizabile, iar cec bank este una dintre ele. Premierul Emil Boc a declarat că el este impotriva privatizării CEC-ului și că se va opune acestei propuneri din orice parte ar veni aceasta.
2 răspunsuri
Guvernarea Boc n-a privatizat NIMIC pana acum, si bine a facut!
CEC-ul este singura banca romaneasca, n-o vindeti. Suntem la mana bancilor straine, noi n-avem capital autohton, pt. ca tot ce s-a furat 21 de ani, sta bine merci, in Elvetia sau alte paradisuri fiscale.
Da. În plus, nu e un moment bun pentru vânzări.