duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iulie, 2013

PSD, principalul partid de guvernare, ia în calcul și varianta organizării referendumului pentru validarea revizuirii Constituției odată cu alegerile europarlamentare, programate pentru luna mai 2014, a declarat, luni, președintele social-democraților, premierul Victor Ponta. Parlamentul European a recomandat, însă, în ianuarie 2013, ca statele membre să nu dubleze scrutinul europarlamentar cu alte alegeri sau referendumuri.

PSD ia în calcul și alte două variante vehiculate până acum, respectiv organizarea referendumului în această toamnă, cu prag de validare de 50% plus unul, precum și desfășurarea referendumului odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, din noiembrie 2014, cu prag de validare de 30%.

„Există trei variante: în această toamnă, cu referendum cu 50%, la care trebuie să vină 9 milioane, conform cvorumului stabilit de Curtea Constituțională, s-a întâmplat o singură dată, în 2003, destul de greu. Doi: odată cu alegerile pntru Parlamentul European, dar cvorumul e tot 50%, că nu se împlineşte anul cerut de Curtea Constituțională. Şi trei: odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale”, a spus Victor Ponta.


El s-a arătat mai degrabă în favoarea ultimei variante.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”PDL va boicota în mod sigur, că nu au candidat la prezidenţiale, nu vor veni, dar vin ceilaţi şi cvorumul de 30% va fi îndeplinit”, a explicat el.

Social-democrații vor avea o poziție oficială privind referendumul de validare a Constituției în luna august, la reuniunile Biroului Permanent Național și Comitetului Executiv Național.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: