marți

28 mai, 2024

21 decembrie, 2016

Kelemen_Hunor
UDMR, eternul partener

Liderii PSD, ALDE și UDMR, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin și Kelemen Hunor, au semnat miercuri un protocol de colaborare parlamentară.

”Vrem să dăm Parlamentului un rol important în perioada următoare. Nu există un stat puternic fără un Parlament puternic. Această colaborare va fi benefică pentru fiecare cetățean”, a justificat Kelemen Hunor semnarea acestui acord.

Liderul UDMR a mai anunțat că vor vota un guvern condus de Sevil Shhaideh fiind convins că echipa care se va forma nu va conține ”surprize”.


Kelemen Hunor a lăsat un ușor spațiu de manevră, afirmând că în perioada următoare liderii partidului vor analiza programul de guvernare propus de PSD-ALDE pentru a verifica în ce măsură coincide viziunea UDMR cu cea propusă de parteneri.

Potrivit rezultatului alegerilor din 11 decembrie, la Camera Deputaților PSD avea nevoie de 11 mandate pentru a obține majoritatea, iar la Senat 2 mandate.

Prin cooptarea ALDE la guvernare și prin protocolul semnat miercuri cu UDMR, ”troica” PSD-ALDE-UDMR nu va mai avea emoții în ceea ce privește majoritatea:

  • la Cameră, PSD are 154 de mandate, ALDE are 20 și UDMR are 21, 195 mandate în total, majoritatea fiind asigurată cu 165 de voturi
  • la Senat, PSD are 67 de mandate, ALDE are 9 mandate, UDMR are 9 mandate, 85 de mandate în total, majoritatea fiind asigurată cu 69 de voturi


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: