sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2018

Ramona BRad, flancată de doi membri PSD de nădejde, Florian Bodog și Gabriel Botnariu

Un proiect de lege prin care comercianților li se va interzice să amplaseze la vedere țigările aflate la vânzare se află în pregătire la Senat.

Proiectul este deja lucrat de ONG-ul Ramonei Brad – “2035 România fără tutun”, iar surse din Comisia de sănătate a Senatului afirmând că paternitatea acestuia urmează să fie asumată de senatorul PSD Gabriel Botnariu.

Baza documentului e buna colaborare a Ramonei Brad cu anumiți senatori și campania lor comună împotriva industriei tutunului este evidentă: pe 22 martie 2018, Senatul a organizat dezbaterea „Impactul activităților de marketing ale industriei tutunului asupra sănătății și respectării drepturilor fundamentale ale copiilor și tinerilor din România – fermitate și consecvență în politicile publice de control al consumului de tutun“.


Comunicarea publică a evenimentului pare să fi fost atributul exclusiv al ONG-ului, Senatul prelunând practic fără modificare mesajele mișcării “2035 România fără tutun (AICI-LINK).

Semnalul noii campanii împotriva industriei tutunului – precedenta soldându-se cu legea antifumat – a fost dat de secretarul de stat Raed Arafat: cu câteva zile înaintea organizării dezbaterii din Senat el lansând avertismente legate de pericolul utilizării țigărilor electronice.

Noua campanie vizează interzicerea reclamelor la dispozitive electronice ce substituie țigările și interzicerea expunerii la vânzare a pachetelor de țigări.

Ramona Brad este o activistă anti-fumat care participă de ani buni la evenimente organizate în străinătate sub patronajul Bloomberg Philantropy (AICI-LINK).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: