miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2011

Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, propune noi măsuri de austeritate şi de reducere a şomajului, relatează AP.

Într-un discurs adresat Parlamentului, Zapatero a anunţat că luna viitoare ar putea fi introdus un plafon de cheltuieli pentru administraţiile regionale al căror deficit a devenit o sursă de îngrijorare pentru investitori.

De asemenea, vor fi luate măsuri pentru sprijinirea celor care au dificultăţi în achitarea creditelor ipotecare, în condiţiile în care rata şomajului a atins în Spania 21,3%, cel mai ridicat din zona euro.


Zapatero susţine că astfel Spania va cunoaşte o creştere a prdusului intern brut cu peste 1,5% în trimestrul IV din 2011, în timp ce ţinta de deficit se menţine la 6% din PIB în acest an.

Săptămâna trecută, Guvernul de la Madrid a anunţat că în anul 2012 intenţionează să scadă cheltuielile guvernamentale cu 3,8% comparativ cu 2011.

Potrivit ministrului spaniol al Economiei, Elena Salgado, cheltuielile guvernamentale în proiectul de buget pe 2012 vor fi limitate la circa 117 miliarde de euro, cu 4,7 miliarde de euro mai mici decât limita din 2011.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: