sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2018

Furnizorii de servicii de conținut online contra cost trebuie să le furnizeze abonaților lor aceleași servicii, indiferent unde se află aceștia în UE, potrivit Regulamentului UE intrat în vigoare la 1 aprilie 2018.

Prin intermediul aplicării acestui regulament, cetățenii europeni vor avea acces la conținutul online la care sunt abonați în propria țară pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Obiectivul noilor norme în materie de portabilitate este de a garanta că europenii care cumpără sau se abonează la servicii digitale online, precum difuzarea de filme, transmisii de evenimente sportive sau muzică, cărți electronice sau jocuri, au acces la acestea și când călătoresc sau locuiesc temporar în alte state membre.


Comisia Europeană a creat o pagină speciala (AICI-LINK) dedicată schimbărilor aduse de noul Regulament, unde răspunde  celor mai frecvente întrebări despre regulament sau efectele acestuia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noul regulament nu prevede limite de timp pentru utilizarea portabilității, iar furnizorii de conținut online nu sunt autorizați să perceapă costuri suplimentare pentru serviciile transfrontaliere portabile. Regulamentul este obligatoriu pentru serviciile cu plată.

Furnizorii de conținut gratuit pot decide să participe pentru a beneficia de noile norme, însă nu sunt obligați să o facă.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: