sâmbătă

6 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 ianuarie, 2020

Ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ion Ștefan (foto), a anunțat luni, în debutul ședinței de guvern, că în urma controlului efectuat în cadrul programelor PNDL 1 și PNDL 2,  nu vor fi decontate de guvern 62 de lucrări din cauza neregulilor descoperite.

Ministrul Ștefan s-a referit la controale derulate în perioada 7-18 ianuarie.

În ceea ce privește PNDL 1, Corpul de control al Ministerului Lucrărilor Publice a verificat 139 de UAT-uri, din 8 județe, cu o valoare totală a decontărilor de 320 de milioane de lei. Dintre acestea au fost găsite 19 solicitări neconforme, cu o valoare de 10 milioane de lei. Alte 6 solicitări de decontare au fost retrase voluntar de deponenți, cu o valoare a deconturilor de 2,4 milioane lei.


Pentru PNDL 2 au fost verificate 1282 de solicitări. 43 dintre acestea au fost declarate neconforme, cu o valoarea de 27 de milioane de lei. Alte 18 cereri de decontare a lucrărilor au fost retrase în mod voluntar, cu o valoare de 10 milioane de lei.

”În total, în urma acestui control au fost găsite în neregulă lucrări în valoare de 53 de milioane de lei, care vor fi retrase de la plată”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Informarea privind problemele constatate de minister a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. De asemenea, ministrul Ion Ștefan a precizat că din această săptămână vor fi decontate lucrările care îndeplinesc condițiile de legalitate.

O primă tranșă de proiecte refuzate la decont a fost decisă în decembrie 2019. La acel moment, ministrul a decis respingerea de la plată a unor facturi 146 de milioane de lei


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: