sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 ianuarie, 2021

Elevii ar putea să studieze educaţie financiară, oportunităţi de carieră sau discurs public, a anunțat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Noutatea face parte din planul ministrului de a introduce materii opţionale noi și mai adaptate nevoilor absolvenților.

„De anul viitor, elevii de clasa a 9-a ar putea învăţa cum să îşi gestioneze banii, cum să se îngrijească de sănătate sau chiar cum să vorbească în public. Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noile planuri cadru pentru cei care intră la liceu din septembrie. Printre recomandările de materii opţionale se regăsesc educaţia financiară, educaţia pentru sănătate, design de aplicaţii, public speaking, teatru, managementul afacerilor, istoria ideilor religioase sau chiar… șah”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

La începutul săptămânii, ministrul declara că este necesară o nouă lege a Educației, care să păstreze ce a fost bun până acum, dar să asigure coerență și să fie adaptată nevoilor societății actuale și ale pieței muncii:


Învățământul românesc a suferit atât de multe reforme încât am ajuns într-un punct în care este greu și pentru cei mai buni specialiști să se descurce în legilslație, reglementări, proceduri schimbate pompieristic, de voie sau de nevoie.

Acum, problemele cronice ale sistemului, scoase în evidență de această perioadă de criză, au peste ele problemele generate de criza sanitară, dificultățile economice.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: