joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 ianuarie, 2022

Consiliul General l-a împuternicit luni pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, să negocieze cu Otokar eșalonarea datoriilor rămase din contractul pentru achiziționarea celor 400 de autobuze de către Gabriela Firea, scrie Hotnews.

Primăria Capitalei mai are de plată către Otokar aproximativ 165 milioane lei, plus penalități de circa 30 milioane lei, calculate până în aprilie 2021.

”Se împuternicește primarul general al Municipiului București să negocieze termenii și să semneze (…) contractul de tranzacție, eșalonare și plată a debitului restant.


(…) Se împuterniceşte Primarul General al Municipiului București să dea acordul, în numele Municipiului Bucureşti, pentru cesionarea creanței în valoare de 154.133.434,90 LEI (împreună cu toate drepturile şi beneficiile accesorii aplicabile începând cu termenele de plată stabilite în contractul de tranzacție, eşalonare și plată) de către creditorul Asocierea OTOKAR EUROPE SAS – OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANYI A.S., în calitate de cedent către o instituție de credit, în calitate de cesionar, în baza unui contract de factoring (sau similar) încheiat cu respectiva instituție de credit”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de CGMB.

”Municipiul Bucureşti nu a putut achita în termenele contractuale prețul contractului în valoare de 458.100.826 lei fără TVA, respectiv 545.139.980,90 cu TVA, atât din cauza popririlor înființate de executorii judecătoreşti pe disponibilitățile bănești existente ca urmare a cererilor diverșilor creditori, cât și din cauza fondurilor insuficiente”, se arată în proiectul de hotărâre.

În aprilie 2021, Otokar a transmis Primăriei Capitalei o somație de plată, iar la data respectivă datoriile erau de 165 milioane lei plus penalități de aproape 30 milioane lei.

”La data de 14.04.2021, Asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. şi Otokar Europe Filiala București SRL au transmis prin intermediul Societății Profesionale de Executori Judecătoreşti Mazilu şi Asociații Somația nr. 156M 13.04.2021, înregistrată la Direcția Juridic sub nr. 5459/14.04.2021, prin care Asocierea solicita Municipiului Bucureşti ca, în 15 zile, să plătească debitul restant în cuantum de 165.114.473,39 lei reprezentând contravaloarea facturilor emise în temeiul Contractului, la care se adaugă penalităţile de întârziere în cuantum de 29.821.200,44 lei”, se mai arată în anexa proiectului de hotărâre CGMB.


Articole recomandate:

Etichete:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: