marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA, scrie MEDIAFAX.

Într-un comunicat transmis, marţi, prin intermediul avocatului său, preşedintele CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu, aminteşte că este internat în SUA, din luna aprilie, pentru tratarea cancerului de prostată de care suferă şi că a fost supus unei intervenţii chirurgicale, urmând să înceapă radioterapia.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este din 9 aprilie 2014 în SUA, pentru tratarea cancerului de prostată, boală incurabilă în România, cu speranţă de supravieţuire mică şi în Europa. Spitalul Universitar John Hopkins din Baltimore – Statul Maryland, USA este instituţia medicală americană unde Nicuşor Constantinescu luptă, alături de echipa medicală, utilizând cele mai noi tehnologii, pentru salvarea vieţii acestuia.


Nicuşor Constantinescu a fost operat cu ajutorul robotului Da Vinci, extirpându-i-se total şi radical prostata, glandele seminale, ganglionii şi nodulii din pelvis.

Tratamentul ambulatoriu administrat de medicii americani, alternat cu reinternări repetate pentru tratarea efectelor secundare (incontinenţă urinară minim trei luni, spasme ale vezicii urinare, reabilitarea funcţiilor şi organelor afectate) continuă şi astăzi, 17 iunie 2014.

Drena montată în pelvis colectează încă lichid zilnic în cantităţi mari, împiedicând începerea radio-terapiei cu acceleratori nucleari, pentru prevenirea extinderii celulelor canceroase” , se arată în comunicatul respectiv.

Potrivit sursei citate, DNA a cerut din nou arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, motivând că acesta s-ar sustrage urmăririi penale.

Judecat în trei dosare de corupţie


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată în trei dosare şi este cercetat într-un al patrulea dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite 15 cartuşe de 9 milimetri, când au fost făcute percheziţii într-unul dintre primele două dosar.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, luni, judecarea contestaţiei depuse de procurorii DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, care revocase măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, următorul termen fiind 19 iunie.

În 10 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Astfel, instanţa a admis atunci cererea formulată de avocatul lui Nicuşor Constantinescu şi a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar, deciziafiind însă contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti.

Într-un alt dosar, în 4 iunie, Tribunalul Bucureşti a constatat că măsura controlului judiciar stabilită de procurori în cazul lui Constantinescu este legală şi temeinică. Astfel, instanţa a menţinut măsura controlului judiciar şi obligaţiile impuse lui Nicuşor Constantinescu de către Tribunalul Bucureşti prin decizia din 20 martie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Judecătorul a respins ca nefondată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de avocatul lui Nicuşor Constantinescu, precum şi solicitarea de încetare a uneia dintre obligaţiile stabilite în cadrul măsurii preventive, respectiv aceea de a nu depăşi o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia.

Pe de altă parte, prin decizia din 4 iunie, instanţa a admis în parte cererea formulată de avocatul lui Nicuşor Constantinescu privind încuviinţarea de a părăsi România, în perioada 6 iunie-11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins din Chicago.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: