sâmbătă

13 aprilie, 2024

13 mai, 2013

În pofida divergențelor privind măsurile de austeritate în Europa, Franța și Germania fac front comun în lupta împotriva șomajului în rândul tinerilor, cele două țări pregătind un plan care are în vedere credite pentru întreprinderile ce angajează persoane tinere.

Ministrul francez al muncii, Michel Sapin și omologul său german, Ursula von der Leyen, vor prezenta la 28 mai într-o conferință care va fi organizată la Paris o inițiativă în acest sens numită “New Deal pentru Europa” – referire la politica interveționistă inițiată de președintele american Franklin Delano Roosevelt în anii ’30 pentru redresarea economiei -, organizată de filantropul germane-american Nicolas Berggruen, relatează cotidianul german Rheinische Post.

Planul prevede ca Banca Europeană de Investiții să acorde credite în valoare câteva de miliarde de euro întreprinderilor care se angajează să recruteze sau să pregătească tineri, scrie cotidianul german. Preşedinţia BEI este deţinută de către un german, fostul secretar de stat Werner Hoyer.


Inițiativa vine după ce Uniunea Europeană a anunțat, la începutul lunii februarie, deblocarea a șase miliarde de euro pentru ca orice tânăr aflat în șomaj să obțină un loc de muncă sau cel puțin să benefiecize de un stagiu de pregătire. Potrivit Rheinische Post, Banca Europeană de Investiții ar putea suplimenta până la 60 de miliarde de euro această sumă, astfel încât să fie acordate credite întreprinderile care angajează tineri.

Planul prinde contur în condițiile în care, în zona euro, un tânăr din patru nu are un loc de muncă, printre cele mai afectate țări fiind Grecia, unde 60% dintre tineri sunt șomeri.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: