duminică

25 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 mai, 2021

Parteneriatul strategic cu industria farmaceutică înseamnă și adoptarea de măsuri care să permită pacienților „acces predictibil și regulat la inovația salvatoare de vieți”, dar și stimularea investițiilor în cercetare, potrivit Alinei Culcea, președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Vă prezentăm cele mai importante declarații ale Alinei Culcea din cadrul conferinței CursDeGuvernare ”Sănătatea – capital economic și siguranță națională. Cum să vindecăm sistemul sanitar românesc” (18.05.2021).


Culcea a pledat pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre autorități și industria farmaceutică „pe tot traseul pacientului. Sunt nenumărate metode de prevenție, de diagnosticare precoce. Este important să măsurăm rezulatatele pentru pacienți și sistem și, bineînțeles, pacienții să aibă acces la servicii și dincolo de tratamente”, a spus președintele ARPIM.

Intervenția VIDEO integrală AICI:

Principalele declarații ale Alinei Culcea la conferința CursDeGuvernare:

  • Țara noastră ar trebui să fie parte a dialogului european de la nivelul Comisiei Europene cu industria farmaceutică, pe teme majore, cu atât mai mult cu cât ne aflăm pe locul patru în UE în ceea ce privește mortalitatea din cauze prevenibile, respectiv pe locul 1 la mortalitatea din cauze tratabile.
  • Accesul la medicamente și inovația salvează vieți, dar trebuie să ajungă la timp la pacienți. S-au făcut eforturi: 70 de noi terapii au devenit disponibile pacienților din România anul trecut, anul acesta doar 5… Mai sunt mulți pași de făcut.
  • Sunt necesare și măsuri astfel încât, de exemplu, pacienții să știe de câte ori se deschide lista de medicamente compensate. Doar voința politică poate să facă acest lucru posibil, căci, în acest moment termenele sunt destul de vagi.
  • Cel mai bun exemplu este planul național de cancer. Ne bucurăm că este pe agenda legiuitorului și sperăm ca până la sfârșitul anului să  fie prezentat publicului larg.
  • Este necesară stimularea investițiilor industriei farmaceutice, în cercetare și dezvoltare, inclusiv în studiile clinice. Este important să atragem industria locală, dar acesta poate să însemne și parteneri internaționali strategici, care vin și dezvoltă aici investiții.
  • Este nevoie de un cadru legislativ stabil și predictibil și de măsuri de stimulare fiscală pentru a atrage investitorii.
  • Criza este un punct de inflexiune pentru sistemele de sănătate și mai ales pentru sistemul românesc de sănătate.2

Urmăriți conferința integrală AICI-LINK.

Parteneri:

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Farmacia Catena, Farmec, Pfizer

Network partners:

Avocatnet.ro, RaportulDeGarda.ro, Sanatatea Press Group, Sanatatea.TV, Ro Health Review


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

”Personalitatea economică” a județelor din România, respectiv sectoarele care produc cea mai mare parte a valorii adăugate brute (VAB) de la nivel local, variază semnificativ de la județ

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: