luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2012

Averile personale ale germanilor au atins în 2011 suma totală de 4.715 miliarde de euro, un record istoric înregistrat în pofida unor pierderi pe pieţele financiare, anunțî Bundesbank, ptrivit agențiilor internaționale de presă.

Un purtător de cuvânt al Băncii Centrale a Germaniei a relativizat acest record, notând că, de la reunificare, bogăţia germanilor a crescut în mod constant, cu excepţia câtorva scăderi temporare ce nu au depăşit de regulă mai mult de câteva luni.

Suma de 4.715 miliarde nu ia în calcul şi alte tipuri de bogăţii cum sunt, de exemplu, bunurile imobiliare.


Pe de altă parte, Bundesbank a relevat că, pe fondul crizei datoriei, majoritatea germanilor şi-au orientat economiile în depozite bancare, pe termen scurt, anul trecut, sau în poliţe de asigurare, în defavoarea achiziţionării de obligaţiuni. Turbulenţele de pe pieţele financiare au condus la pierderi totale de 92 de miliarde de euro, anul trecut, pentru cei care au mizat pe acţiuni şi obligaţiuni.

Datoria privată a germanilor a ”crescut uşor”, conform Bundesbank, şi a ajuns anul trecut la 1.549,8 miliarde de euro, de la 1.547,6 miliarde în 2010. Însă, datorită creşterii economice a ţării, rata de îndatorare privată, calculată prin raportul dintre datoriile germanilor şi PIB, a scăzut la 60,3% faţă de 61,9% la finele lui 2010.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: