joi

20 ianuarie, 2022

Nelu Tătaru, Ministerul Sănătății: Primele măsuri de urgență vor fi doar pentru achizițiile de medicamente și pentru sistemul sanitar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2020

Măsurile care se vor lua în urma declarării Stării de urgență vor viza deocamdată doar achizițiile de medicamente și echipamente medicale și activitatea sistemului sanitar și farmaceutic, potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru (foto).

„Măsurile din Starea de urgență nu se impun brusc, ci adaptat la dinamica situației (…) Nu avem motive să aplicăm decât incipient starea de urgență, care să ajute producătorii autohtoni de medicamente, de materiale și minsterele de resort”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Eventualele lipsuri în ceea ce privește produsele medicale necesare în această perioadă sunt mai ales în privința consumabilelor:„produsele nu stau în stoc. Azi avem, mâine poate nu, dar poimâine în mod sigur avem”, a declarat, la rândul lui, Adrian Ionel, directorul Unifarm, compania de distribuție farmaceutice a statului.


„Alimentăm la foc continuu, așteptăm la foc continuu marfă pe care o distribuim la foc continuu în țară”, a adăugat Adrian Ionel, conform sursei citate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cât privește rigorile corespunzătoare epidemiei, rămân în vigoare măsurile de autoizolare pentru cei ce vin din țările cu mai mult de 500 persoane contaminate, limitarea deplasărilor și celelalte deja făcute publice de autorități. „Evităm locurile aglomerate, distanța apropiată de alții aglomerate șipersoanele cu dificultăți de respirație”, potrivit lui Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a argumentat excepția acordată Republicii Moldova privind exportul de medicamente cu nevoia de „a ajuta românii din Basarabia”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr