Nelu Tătaru: Covid se va transforma într-o boală sezonieră
sâmbătă

16 octombrie, 2021

Nelu Tătaru: Un an normal, abia din 2023; Covid va deveni o boală sezonieră

11 septembrie, 2021

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, numit consilier onorific al premierului, a declarat că pandemia de Covid-19 va deveni în următorii ani “o boală sezonieră”, la fel ca şi gripa, ce va fi combătută prin vaccinarea anuală. Se va ieși din pandemie în 2022 şi de abia din 2023 omenirea se poate aștepta la un an normal, a adăugat acesta.

“Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona. Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal. (…) Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”, a declarat Nelu Tătaru.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Referindu-se la ziua de vineri, când numărul cazurilor noi de infectare a depășit pragul de 2.500 îmbolnăviri, Nelu Tătaru a atras atenția că sunt 4.298 de cazuri de COVID-19 internate în spital, din care 543 la terapie intensivă.


“Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet. Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat. Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată. (…) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a mai declarat Nelu Tătaru.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr