miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 noiembrie, 2013

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea ar fi solicitat Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) să folosească sistemul de bruiaj în timpul discuțiilor purtate joi de Ministerul Finanţelor și misiunea FMI pe tema politicilor fiscale şi a bugetului pe 2014, pentru a împiedica eventuale încercări de interceptare a acestor discuții.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că, în premieră pentru întâlnirile cu delegaţia FMI, din partea autorităţilor române s-a solicitat ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să bruieze pentru a împiedica interceptările, iar telefoanele mobile ale funcţionarilor ministeriali prezenţi la întâlnire au fost reţinute înainte de intrarea în sală.

„Solicitarea a venit din partea ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, iar STS a instalat în sala de discuţii un echipament de bruiaj. De altfel, funcţionarilor de la Finanţe prezenţi la discuţii li s-a cerut să depună telefoanele mobile într-o cutie specială, fiind întocmite şi liste nominale cu cei care au luat parte la negocieri”, au precizat sursele citate.


Potrivit acestora, doar membrii delegaţiei FMI şi CE, precum şi demnitarii de la Finanţe au putut să păstreze asupra lor telefoanele mobile.

Negocierile cu troica FMI-BM-CE se anunță foarte dificile, în condițiile în care de indicatorii negociați depinde contrucția bugetului pe pentru anul 2014. Guvernul se află într-o situație dificilă, atât din cauza capacității de încasare mai mici decât necesitățile bugetului, cât și pentru că anul 2014 este an electoral, iar guvernul își va construi strategia bugetară pornind de la indexarea salariilor și pensiilor.

UPDATE:

Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al STS dezminte că Serviciul ar fi asigurat bruiajul la discuțiile dintre miniștri și delegația FMI-CE.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: