duminică

25 februarie, 2024

12 iunie, 2020

Liderii Uniunii Europene analizează luni, împreună cu premierul britanic Boris Johnson, prin sitem de videoconferință, stadiul negocierilor pe acordul comercial UE – Marea Britanie, anunță Politico.

Motivul pentru care a fost stabilită această discuție este acela că negocierile tehnice pe marginea acordului sunt practic blocate, iar părțile se apropie rapid de termenul-limită 1 iulie, când teoretic ar trebui decisă extinderea perioadei de tranziție, lucru refuzat în repetate rânduri de premierul Boris Johnson.

Marea Britanie dorea ca  această discuție să aibă loc la sfârșitul lunii iunie, în orice caz după summit-ul UE din 19, dar în final a cedat insistențelor europene și a acceptat irganizarea sesiunii video luni, 15 iunie.


Potrivit precizărilor guvernului de la Londra, la discuția de luni participă din partea UE președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului, Charles Michel, și președintele Parlamentului, David Sassoli.

Întâlnirea are loc la scurt timp după finalizarea celei de-a patra runde de negocieri UE-Marea Britanie, la finalul cărora părțile au admis că nu se înregistrează progrese însemnate.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: