”Ne este frică să nu crape rețeaua”- Nicușor Dan explică de ce lipsește apa caldă în București - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

”Ne este frică să nu crape rețeaua”- Nicușor Dan explică de ce lipsește apa caldă în București

18 ianuarie, 2021

Toate cartierele Capitalei, cu excepția celor din Sectorul 3, sunt alimentate cu energie termică sub parametrii normali. Nu este vorba de avarii, ci dedecizie a administrației locale, a explicat luni primarul general, Nicușor Dan, altfel rețeaua ar ceda în mai multe locuri, în condițiile temperaturilor foarte scăzute.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Avariile existente în acest moment, pe rețeaua secundară, sunt minore și vor fi remediate într-o zi, a mai declarat, în conferință de presă, primarul general al Municipiului București.

„Există multe blocuri din capitală care au livrarea de agent termic sub parametri. Fie se forța rețeaua pentru o temperatură mai mare cu riscul ca ea să crape. Au mers pe prima variantă să nu se forțeze rețeaua. Ne este frică, acum, când e frig, să nu crape rețeaua”, a explicat Nicușor Dan.

Conform Termoenergetica, în fiecare dintre cele cinci sectoare, sunt zeci de blocuri care figurează cu ”parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”, fie pentru încălzire, fie şi pentru apă caldă.

Anul acesta încep lucrările majore la rețea

Primarul a anunțat că vor avea loc două întâlniri cu marile companii, urmând ca în luna februarie să fie organizată licitația pentru lucrări majore la rețeaua de termoficare.

„Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane”, a mai spus Nicușor Dan.

Licitațiile vizează înlocuirea a 260 de kilometri de reţea de termoficare, dintre care 60 de kilometri vor fi realizați anul acesta, cu fonduri proprii, de circa 90 de milioane de euro.

Restul investiției este estimată la 300 de milioane de euro, bani ce vor fi obținuți prin accesarea fondurilor europene.  „Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii şi mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase”, a mai spus Nicușor Dan.

 citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr