luni

26 februarie, 2024

5 ianuarie, 2020

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat pentru luni o reuniune de urgență a Consiliului Nord-Atlantic, ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, potrivit Agerpres.

Reuniunea la nivel de ambasadori a principalului for de decizie al Alianței, programată pentru ora 14:00 GMT, va evalua situația din zonă după uciderea într-un raid american în Irak a generalului iranian Qassem Soleimani, a declarat un purtător de cuvânt al NATO.

Secretarul american de stat Mike Pompeo a admis anterior că este posibil ca trupele americane staționate în regiune să fie ținta unor represalii ale Iranului pentru moartea generalului Soleimani, al cărui convoi a fost atacat vineri de drone americane, în apropierea aeroportului din Bagdad.


Oficiali iranieni au amenințat că vor răzbuna moartea generalului, care conducea Forţa Quds, unitate specială din corpul Gardienilor Revoluției însărcinată cu operațiuni externe și pe seama căruia Statele Unite au pus atacuri soldate cu moartea a numeroși americani în regiune.

În replică, președintele Donald Trump a spus că SUA au întocmit o listă cu 52 de obiective iraniene – numărul americanilor luați ostatici în 1979 la ambasada americană din Teheran – care vor fi lovite în eventualitatea unor represalii iraniene, printre aceste obiective fiind și situri cultural-istorice.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: