luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2021

NATO a expulzat opt diplomați ruși, membri ai Misiunii Rusiei la NATO, acuzându-i că au calitate de ofițeri de informații. În plus, alianța nord-atlantică a anunțat că reduce la jumătate (de la 20 la 10), începând cu 1 noiembrie, dimensiunea misiunii Rusiei care lucrează în sediul său din Bruxelles.

Ultima oară când NATO a luat astfel de măsuri împotriva Moscovei a fost în 2018, când a expulzat șapte diplomați ruși membri ai misiunii ruse ca replică la atacul cu neurotoxină de la Salisbury, Marea Britanie.

În replică, oficialii ruși acuză Occidentul că folosește Moscova pe post de sperietoare. „Occidentul, colectiv, își continuă politica de confruntare diplomatică cu Rusia”, a declarat vice-ministrul rus de externe Alexander Grushko.


Sky News a anunțat că expulzările au venit „ca răspuns la presupuse activități maligne rusești, inclusiv crime și spionaj”.

”Putem confirma că am retras acreditarea a opt membri ai misiunii ruse la NATO, care erau ofițeri de informații rusi nedeclarați. Politica NATO față de Rusia rămâne consecventă. Ne-am întărit descurajarea și apărarea ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei, în același timp rămânând deschiși pentru un dialog semnificativ”, a declarat pentru BBC un oficial NATO.

Leonid Slutsky, președintele Comisiei pentru afaceri externe din camera inferioară a parlamentului rus, a respins acuzațiile formulate împotriva diplomaților și a avertizat că decizia NATO va degrada și mai mult relațiile bilaterale. Slutsky a declarat agenției de știri Interfax că Moscova poate răspunde în represalii, fără să detalieze afirmația sa.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: