miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 octombrie, 2021

NASA ia în calcul contruirea unei rețele wi-fi pe Lună pentru ca toți americanii să poată viziona on-line următoarea aselenizare. Misiunea se va numi Artemis și este anunțată pentru 2024.

Mary Lobo, directorul diviziei de tehnologie și inovație din cadrul Centrului de Cercetare Glenn al NASA, a afirmat într-un comunicat remis presei că această situație „a oferit o oportunitate grozavă de a dezvolta soluții pentru provocările cu care ne confruntăm datorită trimiterii astronauților pe Lună în [misiunea] Artemis, dar și pentru a rezolva o problemă a societății noastre”.

Programul Artemis, care a fost dezvăluit pentru prima dată anul trecut, țintește să ducă astronauți pe Lună pentru prima dată din 1972.


NASA intenționează să lanseze o primă misiune fără echipaj uman, aceasta urmând a fi urmată de o survolare a Lunii în 2023 și în cele din urmă de o aselenizare un an mai târziu.

Agenția spațială a Statelor Unite afirmă că dezvoltarea unei rețele Wi-Fi pe Lună este importantă fiindcă „echipajul, roverele, instrumentele științifice și echipamentele de minerit vor avea nevoie de canale de comunicații de încredere cu o bază lunară Artemis și Pământul”.

NASA a afirmat de asemenea într-un comunicat de presă că inegalitatea digitală și lipsa accesului la internet adecvat sunt îngrijorări socio-economice în SUA și că acestea au fost exacerbate de pandemia de COVID-19.

Agenția spațială urmează acum să analizeze adaptarea tehnologiilor și echipamentelor Wi-Fi pentru a rezista la condițiile și temperaturile extreme de pe Lună.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: