marți

21 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iunie, 2012

Inițiativa civică a lui Mihai-Răzvan Ungureanu va deveni probabil partid, dacă va fi nevoie și va fi aptă, a declarat, duminică, fostul premier, la Realitatea TV.

„Cred că este loc suficient de a înfiinţa o asemenea formă de asociere. În acest moment, ea nu este partid. Dacă susţinătorii acestei platforme vor constata că este nevoie de a o considera aptă de a deveni partid, probabil că se va face partid”, a spus Ungureanu.

El a arătat că până la alegerile locale inițiativa nu poate fi altceva decât o formulă de asociere.


”Până pe 10 iunie nu vorbim de nimic altceva decât de o formulă de asociere. În momentul de faţă generează simpatie, interes, primeşte principii şi la un moment dat se va lansa public. Ce va presupune ea mai departe? Speranţa este ca dreapta să se prezintă coezivă în alegerile din toamnă. Cum este dreapta reprezentată în România? Prin partide, PDL este cel mai important partid în dreapta, cel mai bine organizat, cel mai bine structurat, cu impactul activ cel mai mare”, a mai spus fostul premier.

Nu a precizat dacă intră în PDL, dar ia în calcul demisia din PNL

Mihai-Răzvan Ungureanu a evitat să precizeze, duminică, la Realitatea TV, dacă va intra în PDL.

„De ce nu-mi puneți întrebarea de ce nu m-aș înscrie în alt partid? De ce în PDL? Eu sunt un om de dreapta, declarat de dreapta. Evident, merg acolo unde principiile în care eu cel puțin cred – și nu doar eu, ci și toți cei care sunt împreună cu mine în mica echipă care formează în momentul de față inițiativa. Către asta tindem”, a declarat Ungureanu.

În schimb, s-a arătat mai sigur de o demisie din PNL, în cazul în care statutar mai este membru al acestui partid.


”Aş fi şi eu curios să ştiu dacă există cu adevărat statutul de membru al lui Mihai Răzvan Ungureanu în PNL, pentru că de partea cealaltă se spune că nu, ştiinţa mea este altceva. Fiţi convinsă însă de următorul lucru şi repet ce am spus: nu văd absolut niciun impediment în a-mi da demisia formal şi foarte clar din PNL. Este partidul care m-a dat jos, a dat jos Guvernul Ungureanu, s-a exprimat în felul în care a izbutit să o facă pe seama moţiunii de cenzură, deci afectiv în momentul de faţă, sau politic, nu văd ce ne-ar putea lega”, a mai afirmat Ungureanu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: