marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2011

Ministrul român al Economiei, Ion Ariton, a declarat, marţi, la Moscova, că aşteaptă un interes mai mare din partea companiilor ruseşti pentru a investi în România, în condiţiile în care Guvernul de la Bucureşti privatizează companii de stat sau managementul acestora.

”Se continuă procesul de reformare a întreprinderilor de stat, reformele includ vânzarea unor pachete majoritare de acţiuni la unele companii şi profesionalizarea managementului acestora, de aceea sper ca interesul companiilor din Rusia să crească în perioda următoare, deoarece România oferă posibilităţi de investiţii foarte atractive şi un climat de afaceri performanta declarat Ariton, citat de AGERPRES.

El a avut, marţi, o întâlnire cu ministrul rus al Educaţiei şi Ştiinţei, Andrei Fursenko, copreşedinte al Comisiei interguvernamentale româno-ruse de colaborare economică şi tehnico-ştiinţifică.


În context, oficialul rus a subliniat că Rusia îşi doreşte o mai strânsă cooperare economică cu România, implicit mai multe investiţii ale companiilor româneşti pe piaţa rusă.

„Pe de o parte, putem fi mulţumiţi de modul în care evoluează cooperarea şi, chiar şi în ciuda unei îndelungate pauze în întâlnirile comisiei, la nivel de lucru, relaţiile au continuat, dar este foarte important ca ele să fie susţinute de la nivel de stat”, a spus ministrul rus al Educaţiei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: