joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iulie, 2012

Agenţia de rating americană Moody’s a degradat joi nota Italiei cu două trepte, de la A3 la Baa2, menţinând perspectiva negativă din cauza deteriorării situaţiei în zona euro, în special în Spania şi Grecia – relatează AFP preluat de Agerpres.

„Italia este mult mai probabil să cunoască o creştere bruscă a costurilor sale de finanţare sau să nu mai aibă acces la pieţele financiare… din cauza încrederii tot mai fragile a pieţelor şi riscului de contagiune provenit de la Grecia şi Spania”, a scris agenţia într-un comunicat, citat de AFP.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Riscul ieşirii Greciei din euro a crescut, iar sistemul bancar spaniol va suferi mai multe pierderi decât era de aşteptat”, adaugă agenţia, care consideră de asemenea că perspectivele economice pe termen scurt pentru Italia s-au „deteriorat”.


Potrivit Moody’s, Italia ar putea cunoaşte o creştere economică „slabă” şi un „şomaj mai ridicat”, împiedicând-o să-şi îndeplinească obiectivele de reducere a deficitelor şi care ar naşte riscul ca ţara „să nu se mai poată finanţa pe pieţele financiare”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: