miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2017

Moody’s Investors Service a retrogradat miercuri ratingul de țară al Chinei, pentru prima dată după 1989, și îi atrage atenția asupra riscurilor deteriorării solidității financiare și creșterii datoriei publice, scrie Reuters.

Ratingul de țară al Chinei a fost retrogradat de la „Aa 3” până la „A1” cu perspectivă stabilă.

„Retrogradarea reflectă estimările Moody’s că soliditatea financiară a Chinei se va eroda în cursul următorilor ani, pe măsură ce volumul total al datoriei va continua să crească iar creșterea potențială încetinește”, a explicat Moody’s într-un comunicat.


Agenția de evaluare apreciază că reformele adoptate de autoritățile de la Beijing vor încetini, dar nu vor putea împiedica creșterea datoriei țării.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul chinez de Finanțe a reacționat imediat, acuzând metodologia inadecvată de evaluarea a riscurilor folosită de agenție: „Moody’s supraestimează dificultățile cu care se confruntă economia chineză”, se arată într-un comunicat al Ministerul chinez de Finanțe.

În comunicat se mai arată că țara își va păstra un nivel mediu și ridicat de creștere, ceea ce va oferi susținere pentru contracararea riscurilor implicate de datoriile administrațiilor locale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: