marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 februarie, 2013

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, marți, la postul B1 TV, că nu-i va susține nici pe Vasile Blaga, nici pe Elena Udrea la alegerile pentru funcția de președinte al partidului, pentru că niciunul dintre cei doi nu poate reforma formațiunea politică.

”Cred că niciuna dintre candidaturi nu este de natură să schimbe ceva din ce avem acum și nici din ce am avut până acum în partid. Niciunul dintre cei care și-au anunțat candidatura, nici domnul Blaga, nici doamna Udrea, nu sunt cei care pot să reformeze partidul. Iar când spun să reformeze mă refer la o schimbare profundă, la o schimbare totală, la o poziție adevărată. (…) Mă refer la restructurarea partidului, cei cu contracte cu statul, cei cu probleme, cei care au lucrat cu PSD sau cu USL în campanie. O parte au venit prin trădare, din alte partide. La astfel de lucruri mă refer. Eu cred în integritate, orice s-ar întâmpla și până la capăt merg pe acest drum”, a spus Macovei.

Ea a susținut că PDL trebuie să aibă ”reacții imediate la toate porcăriile care se întâmplă”.


De asemenea, Monica Macovei a precizat că nu exclude o candidatură proprie la președinția PDL, însă nu a luat încă o decizie.

”Nu am luat o decizie, nu am spus nu”, a afirmat fostul ministru al Justiției.

Totodată, Macovei a precizat că împărtășește ideea denmocrat-liberalului Adrian Papahagi, care s-a exprimat pentru o a treia moțiune la Convenția națională a PDL din 23 martie, la care să contribuie și ea.

”Am văzut ce a scris colegul Papahagi, dar nu am discutat acest lucru. Împărtășesc această idee, dar nu am luat o decizie. Dar, repet, nu am luat o decizie”, a arătat Monica Macovei, la postul B1TV.


Într-un comunicat de presă, Adrian Papahagi a afirmat marți că cei doi candidați anunțați până acum pentru președinția PDL, Vasile Blaga și Elena Udrea, nu au carismă de leaderi, reputație intactă și dimensiune europeană.

”Trei certitudini: Convenţia PDL va avea loc în 23 martie, Vasile Blaga va candida, Elena Udrea va candida. Se anunţă, aşadar, înfruntarea previzibilă dintre cele două vechi tabere. Nu aparţin niciuneia dintre ele şi nu cred că PDL poate renaşte cu vreunul dintre cei doi la cârmă. Îi apreciez pe amândoi pentru calităţile lor reale, dar le intuiesc şi limitele. Amândoi au legitimitate în partid şi resurse (notorietate, influenţă în teritoriu, sprijinul diverselor structuri şi, nu în ultimul rând, bani), dar niciunul nu are carismă de leader, valori şi principii de la care să nu facă rabat, reputaţie intactă sau dimensiune europeană”, a susținut Adrian Papahagi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a propus o a treia moțiune pentru conducerea PDL, care să fie susținută împreună cu europarlamentarii Monica Macovei și Cristian Preda, deputatul Toader Paleologu, cu fostul ministru de Externe Teodor Baconschi și cu fostul deputat Sever Voinescu.

”În aceste condiţii, cred că, alături de Cristi Preda, Monica Macovei, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Toader Paleologu şi alţi colegi avem obligaţia să propunem o a treia moţiune”, a arătat Adrian Papahagi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: