joi

23 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2014

Monica Macovei, care şi-a anunţat candidatura independentă la Preşedinţie, a anunţat marţi că demisioneată din PDL.

”Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru funcţia de preşedinte al României pentru că sunt convinsă că românii merită un preşedinte al lor”, a declarat Monica Macovei, care s-a descris, printre altele, drept singurul candidat care poate garanta că „România rămâne în NATO”.

”Multe decizii ale PDL au indus confuzie în PDL. Nu am înţeles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidenţiale”, a mai declarat Monica Macovei în cadrul unei conferinţe de presă.


Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova, că, potrivit Statutului partidului, în momentul în care va candida independent, Monica Macovei va fi automat radiată din rândurile membrilor formaţiunii democrat-liberale: “Avem un statut foarte clar, care spune la articolul 20 că, în momentul în care domnia sa va candida independent, automat este la radiere, la capitolul radieri, va fi radiată din rândurile membrilor Partidului Democrat, este radiată automat şi acest articol este prins în statut”.

Întrebat de jurnalişti dacă acest lucru nu aduce prejudicii imaginii partidului, liderul PDL a răspuns: ”Am spus din primul moment că da, mai ales că domnia sa nu a fost oprită niciun moment să participe la o competiţie internă în partid. Pe de o parte, a fost competiţia internă câştigată de Cătălin Predoiu şi a fost etapa a doua, aşa cum ne-am înţeles, între PDL şi PNL – o competiţie între domnul Cătălin Predoiu şi domnul Iohannis. Ce ne bucură pe noi, azi, este că noi toţi, în frunte cu domnul Predoiu, suntem azi cei mai mari suporteri ai domnului Iohannis şi vom fi în această campanie”.

Monica Macovei anunţa săptămâna trecută, joi, că va lua ”foarte curând” o decizie în privinţa relaţiei sale cu PDL.

Monica Macovei este europarlamentar, ales pe listele PDL, şi a decis să candideze la alegerile din noiembrie inclusiv spre surprinderea preşedintelui Traian Băsescu.


La alegerile prezidenţiale şeful statului susţine candidatul PMP.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: