joi

9 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2019

Modificările la OUG 114 propuse de Ministerul Finanţelor ignoră taxele impuse operatorilor de telecomunicaţii, dar oferă un nou răgaz de negocieri cu administratorii fondurilor de pensii private privind majorarea capitalului social.

Astfel, urmează să se suspende până la 31 mai cerința ca administratorii fondurilor de pensii private Pilonul II să își majoreze capitalul social.

Pe perioada suspendării, capitalul social minim necesar pentru administrarea unui fond de pensii va fi echivalentul în lei al sumei de 4 milioane euro, nivel prevăzut şi înainte de OUG 114.


Totodată, în cazul în care negocierile nu se încheie până la 31 mai, majorările de capital sunt amânate până la sfârşitul anului, mai exact obligația de a vira până la 30 iunie prima tranșă, de 50%, din majorarea capitalului social minim conform cotelor introduse OUG 114 va fi amânată până 31 decembrie.

Confruntarea telecom

Modificările la OUG 114 nu spun un cuvânt despre taxele impuse operatorilor de telecomunicații. Aceștia rămân încă datori cu o taxă de 3% pe cifra de afaceri.

Totodată rămân în vigoare și noile prețuri minime de pornire pentru licențele care ar urma să fie licitate în acest an, în care erau prevăzute licitațiile pentru serviciile de telecomunicații de tip 5G.

Valorile minimale sunt de 4% din anul precedent prelungirii licențelor pentru benzile de frecvență radio între 703 și 960 MHz și de 2% pentru benzile între 791 și 3800 MHz.


Însăși Autoritatea Națională de reglementare în domeniul comunicațiilor (ANCOM) a considerat „profund nerealiste” aceste valori care ar duce la taxare cumulată între între 2,5 și 7,6 miliarde de euro.

Mari operatori din domeniu au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională OUG 114.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: