luni

27 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2020

Peter Brand, antrenorul anului, în 2006

Un fost antrenor de scrimă și un om de afaceri din Maryland au fost arestați luni, din cauza unei mite de 1,5 milioane de dolari dați pentru ca cei doi copii ai milionarului să fie admiși la Universitatea Hardvard pe baza performanțelor lor de sportivi.

Antrenorul Peter Brand, 67 de ani, a fost concediat de la Harvard anul trecut, iar Jie “Jack” Zhao, 61 de ani, este acuzat de conspirare la fraudarea prin mită a programelor federale, scrie The Guardian. 

Cazul nu are legătură cu celebra Operation Varsity Blues, scandalul în care un consultant de admitere falsifica  scorul de la teste sau palmaresul și abilitățile sportive ale unor candidați proveniți din familii bogate și foarte cunoscute, dar acuzațiile sunt similare.


Jie Zhao este CEO-ul unei companii telecom numite iTalk Global Communications, iar Peter Brand a fost antrenorul de scrimă al Universității Harvard, din 1999 și până anul trecut, când a fost concediat după declanșarea anchetei din dosarul în care cei doi au fost arestați luni.

Investigația a fost deschisă în urma unor anchete de presă în care au fost dezvăluite mai multe tranzacții dintre cei doi ce au generat suspiciuni de corupție.

Anul trecut, Boston Globe a publicat un articol în care arăta că Zhao a cumpărat de la antrenorul Brand, cu aproape un milion de dolari, o casă evaluată la numai 549.300 de dolari. Omul de afaceri nu a locuit niciodată în acea casă, iar peste 17 luni a vândut-o la un preț cu 300.000 de dolari sub prețul la care a achiziționat-o.

De asemenea, Zhao a donat un milion de dolari unei asociații de scrimă ce, l-a rândul ei, a virat 100.000 de dolari către o organizație de caritate înființată de antrenor și soția acestuia.


Peter Brand a fost concediat anul trecut pentru că a încălcat regulile Harvard privind conflictul de interese.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: