fbpx

La obiect

România și industria importurilor ilegale de deșeuri

România a declanșat anul acesta cea mai amplă operațiune împotriva unei adevărate industrii constituite din importuri ilegale de deșeuri – până pe 13 iunie au… Mai mult

14.06.2021

Evenimentul

Decizii la summitul NATO de la Bruxelles: China, pusă pe aceeași poziție cu Rusia – abordare unitară a Occidentului față de Beijing

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat luni că Rusia și China amenință ordinea internațională bazată pe reguli. În ceea ce privește relația cu Rusia,… Mai mult

14.06.2021

La obiect

Deficitul de cont curent – dublat după prima treime a anului, datoria externă a urcat spre 127 mld. euro

Balanța de plăți a înregistrat după luna aprilie 2021 un deficit de cont curent de 4.710 milioane euro, cu circa 107% peste nivelul din aceeași… Mai mult

14.06.2021

La obiect

Aprilie 2021 – producția industrială, scădere conjuncturală dar perspective bune per total

România a consemnat în luna aprilie 2021 o scădere la producția industriala de 5,9% față de luna anterioară, potrivit datelor publicate de INS. Valoarea ajustată… Mai mult

14.06.2021

Mişcare pe dreapta: Forţa Civică şi PNŢCD au făcut Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr. Avertismente cu ruperea PDL, dacă alegerile interne vor fi incorecte

de Mihai Pavelescu 16.3.2013

Dreapta eşichierului politic începe să se regrupeze, Forţa Civică aprobând sâmbătă o alianţă cu PNŢCD, denumită Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr, în timp ce din interiorul PDL se lansează avertismente cu scindarea partidului, dacă alegerile interne nu vor fi corecte.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, şi liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, au semnat, sâmbătă, la Parlament, protocolul de înfiinţare a Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr.

“Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr înseamnă dreapta autentică”, a declarat Ungureanu.

Fostul premier revendică noua grupare politică de la vechea Alianţă Dreptate şi Adevăr – PNL-PD – care a câştigat alegerile prezidenţiale şi parlamentare în anul 2004.

“Alianţa DA nu este un brand epuizat, nu este o denumire epuizată, nu reprezintă o amintire neplăcută. Este denumirea sub care deapta, s-au dacă vreţi toţi cei care erau împotriva PSD, au înţeles să se unească în 2004, conştientizând pericolul. La rândul nostru, astăzi conştientizăm pericolul, şi între noi şi cei care se află la putere este o prăpastie de netrecut: ei aruncă România în trecut, noi privim spre România viitoare”, a mai spus Ungureanu.

La rândul său, Pavelescu s-a exprimat pentru necesitatea unităţii dreptei şi i-a criticat pe actualii lideri ai PDL pentru destrămarea Alianţei România Dreaptă (ARD) de la alegerile parlamentare.

“Unii lideri de la PDL au considerat că ar fi mai bine să rupă această alianţă. A fost vorba mai mult de orgolii, dacă nu de lipsă de viziune politică”, a spus Pavelescu.

Vasile Blaga, despre ADA: Nu ne plac plagiatorii

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-a declarat nedumerit în legătură cu oportunitatea înfiinţării alianţei FC-PNŢCD, democrat-liberalul acuzând cele două partide de plagiat.

“Există o singură construcţie originală Dreptate şi Adevăr, creată, la vremea ei, de Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, PDL şi PNL. Nu ne plac plagiatorii. E gândul lor de ce o fac, nu ştiu”, a spus Blaga, la Cluj-Napoca.

Avertismente cu ruperea PDL

Între timp, unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL, Monica Macovei, a atras atenţia că partidul ar putea să se rupă, dacă alegerile interne din 23 martie nu vor fi corecte.

“Nimeni din grupul nostru nu a plecat la alt partid, ci au plecat din grupul de susţinători ai lui Vasile Blaga. Dacă se pune problema ruperii partidului, asta se poate întâmpla dacă alegerile nu sunt corecte. Sunt convinsă că poporul partidului, oamenii din partid, nu vor fi de acord cu alegeri incorecte. Avem asemenea experienţe proaste şi semne de alegeri incorecte”, a afirmat Macovei, la Cluj-Napoca, unde şi-a prezentat moţiunea.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 16.3.2013

Un raspuns

 1. CALIMAN EUGEN-analist de provincie
  16.3.2013, 11:17 pm

  “Reformatori din toate partidele uniti-va!” Aceasta ar trebui sa fie viziunea reformatorilor din toate partidele, dupa esecul previzibil al “intelectualilor” din PDL,dupa cel al “grupul de la Cluj”,dupa cel viitor, din PNL, unde criteriile “reformistilor” inca n-au ajuns la “suprafata”, pentru reformare.
  Elementul principal de unitate si coeziune al acestei “uniuni” este naivitatea lor,daca nu inteleg venirea la partid a liderilor, ca rezultat al lipsei unei profesii alternative, fie dorinta de a se imbogati rapid.
  Intr-o tara in care afacerile sint riscante si arareori duc la imbogatire, indivizi energici si cu carisma, intra in partide, luindu-le in stapinire cu deceniile,folosindu-le ca vehicole care le pot realiza, ceeace viata economica le-a refuzat.
  Afacerile cu statul, pozitii de distribuire sau intermediere a contractelor, rente administrative grase,locuri cu spaga garantata, etc. sint pozitiile politice care pun in miscare intreg angrenajul (“superior sau inferior”, al) partidelor.
  Ei sint si cei care alimenteaza cu combustibil banesc, actiunile de imagine, trezoreria partidelor, campaniile electorale, pachetul cu ulei si zahar,berea si mititlelul, vanghelionul de anul nou,petrecerile populare,etc.
  In fiecare partid, au aparut mereu si s-au separat de masa de profitori, politicieni curati, traitori din salariu,ca militati ocazionali,care au cerut din cind in cind, ca cei profitori si corupti, sa fie eliminati, prefacindu-se ca nu inteleg ca ei sint anexele de imagine,toleratii sau personaje de care partidul se poate lesne dispensa.
  Fara indoiala, ca PDL nu poate avea alegeri “corecte”.Daca ar fi asa, “parintii partidelor”, care au luat in stapinire PD-PDL-ul de 22 de ani, si-ar pierde “ancorele” cu care il controleaza si stapinesc.
  Daca “purii-intelectualii” pleaca, PDL nu pierde mare lucru.Singurii care pierd, sint tot intelectualii, fiindca un partid nou, ca “uniune a reformistilor”, fara baroni si fara bani, nu poate functiona in Romania, decit ca “partid de buzunar”!
  Purii de pretutindeni, trebuie sa revina cu picioarele pe pamint, sa ramina in partidele baronilor si coruptilor, construind si sustinnd proiecte de reindustrializarea – singurele care pot schimba fata partidelor!
  Numai un program de reindustrializare – poate schimba Romania si partidele, fiindca el da de furca tuturor coruptilor si baronilor, prin raspunderi si obligatii economice punctuale, introducind in partide competitie si nevoia de performanta.Odata pornit un proces de dezvoltare economica, de reindustrializare, in care sint antrenati, la inceput chiar fara mare tragere de inima si coruptii, baronii, si altii ca ei, el devine ireversibil si necontrolabil de cineva!
  Numai un “program de reindustrializare” poate fi “calul troian” al schimbarii, care sa determine clasa politica in ansamblul ei, sa aiba determinarea de a munci ,cit si raspunderi concrete, care sa conduca la inlocuirea lincezelii locale si stagnarii economice generale!
  Daca aceasta unica cale de “reformare” (prin proiecte economice majore) a clasei politice nu este inteleasa si urmata, intelectualii, grupurile viitoare de reformatori si “curateii” politici, pot sa constituie de pe acum,acea “uniune a reformatorilor”.
  Ei pot sa se adune intr-un partid utopic, de buzunar,fie sa ramina in PDL, unde sa propovaduiasca alti 23 de ani,indatoririle morale si politice, pentru baronii,coruptii si penalii Romaniei,de fiecare data, cind sint pierdute alegerile!

Lăsați un comentariu


Europa

România, doar 24% din populație vaccinată antiCovid – stocurile încep să expire, cresc donațiile către vecinii care nu sunt membri UE

Razvan Diaconu

Doar 24% din populația României s-a vaccinat anti-Covid cu cel puțin o doză, până la 21 iunie,  conform ourworldindata.org, procent ce menține țara pe penultimul… Mai mult

Stiri

Senatul a respins cererea lui Klaus Iohannis pentru introducerea orelor de educație sexuală

Razvan Diaconu

Cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede introducerea cursurilor de „educație sanitară” în loc de „educație sexuală” și condiționează participarea elevilor la… Mai mult

Stiri

Latini și balcanici: România – pe loc fruntaș în UE la populația inactivă. Deținem ecartul maxim între bărbați și femei

Marin Pana

România s-a situat anul trecut pe locul 5 în rândul țărilor UE la rata de inactivitate ( persoane în afara forței de muncă), potrivit datelor… Mai mult

Europa

Spania i-a grațiat pe liderii separatiști încarcerați după referendumul de independență al Cataloniei

Iulian Soare

Prim-ministrul spaniol, Pedro Sanchez (foto), a anunțat că guvernul său îi grațiază marți pe cei nouă lideri catalani închiși după referendumul din 2017 pentru independența… Mai mult

Stiri

Legea privind cumpărarea vechimii în muncă a fost promulgată

Razvan Diaconu

Administrația Prezidențială a anunțat marți că președintele Iohannis a promulgat legea care permite cumpărarea vechimii în muncă – Legea de aprobare a Ordonanței de urgență… Mai mult

Europa

Comisia deschide a patra anchetă împotriva Google – sunt verificate serviciile de publicitate

Iulian Soare

Comisia Europeană a anunțat marți că a deschis o investigație împotriva Google, urmând să verifice dacă compania își favorizează propriile servicii de publicitate în detrimentul… Mai mult

Stiri

Fără domiciliu în cartea de identitate – propunere USR PLUS. Măsura ar forța interoperabilitatea bazelor de date

Razvan Diaconu

USR-PLUS va propune coaliției de guvernare o modificare de structură la cartea de identitate, astfel încât aceasta să nu mai conțină adresa de domiciliu a… Mai mult