fbpx

La obiect

Valul 4 ante portas: la ce se așteaptă autoritățile și experții și ce măsuri pregătesc

Peste o săptămână începe noul an școlar, pe fondul unei rate de vaccinare anti-Covid de numai 35% din populația adultă, în condițiile în care valul… Mai mult

07.09.2021

Digital

Digitalizarea Sănătății a pornit din Vest: 3 județe au cloud comun și caută soluții eHealth

Trei Direcții Județene de Sănătate Publică din vestul țării – Arad, Timiș și Hunedoara – au reușit în 30 de zile, cu ajutorul STS, să… Mai mult

07.09.2021

Evenimentul

Miniștrii USR-PLUS și-au anunțat demisiile – guvernul Cîțu s-a rupt sub privirile președintelui Iohannis

Miniștrii USR PLUS au anunțat luni seară, cu demisiile în mâini, decizia de a se retrage din Guvernul Cîțu, mișcarea fiind aprobată de Biroul Politic… Mai mult

06.09.2021

La obiect

Creșterea comerțului se stabilizează – rămâne discrepanța severă față de evoluția PIB

Vânzările cu amănuntul (fără autovehicule și motociclete) au înregistrat în luna iulie 2021 o creștere de 6,1% pe seria brută față de luna precedentă, potrivit… Mai mult

06.09.2021

Mişcare pe dreapta: Forţa Civică şi PNŢCD au făcut Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr. Avertismente cu ruperea PDL, dacă alegerile interne vor fi incorecte

de Mihai Pavelescu 16.3.2013

Dreapta eşichierului politic începe să se regrupeze, Forţa Civică aprobând sâmbătă o alianţă cu PNŢCD, denumită Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr, în timp ce din interiorul PDL se lansează avertismente cu scindarea partidului, dacă alegerile interne nu vor fi corecte.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, şi liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, au semnat, sâmbătă, la Parlament, protocolul de înfiinţare a Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr.

“Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr înseamnă dreapta autentică”, a declarat Ungureanu.

Fostul premier revendică noua grupare politică de la vechea Alianţă Dreptate şi Adevăr – PNL-PD – care a câştigat alegerile prezidenţiale şi parlamentare în anul 2004.

“Alianţa DA nu este un brand epuizat, nu este o denumire epuizată, nu reprezintă o amintire neplăcută. Este denumirea sub care deapta, s-au dacă vreţi toţi cei care erau împotriva PSD, au înţeles să se unească în 2004, conştientizând pericolul. La rândul nostru, astăzi conştientizăm pericolul, şi între noi şi cei care se află la putere este o prăpastie de netrecut: ei aruncă România în trecut, noi privim spre România viitoare”, a mai spus Ungureanu.

La rândul său, Pavelescu s-a exprimat pentru necesitatea unităţii dreptei şi i-a criticat pe actualii lideri ai PDL pentru destrămarea Alianţei România Dreaptă (ARD) de la alegerile parlamentare.

“Unii lideri de la PDL au considerat că ar fi mai bine să rupă această alianţă. A fost vorba mai mult de orgolii, dacă nu de lipsă de viziune politică”, a spus Pavelescu.

Vasile Blaga, despre ADA: Nu ne plac plagiatorii

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-a declarat nedumerit în legătură cu oportunitatea înfiinţării alianţei FC-PNŢCD, democrat-liberalul acuzând cele două partide de plagiat.

“Există o singură construcţie originală Dreptate şi Adevăr, creată, la vremea ei, de Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, PDL şi PNL. Nu ne plac plagiatorii. E gândul lor de ce o fac, nu ştiu”, a spus Blaga, la Cluj-Napoca.

Avertismente cu ruperea PDL

Între timp, unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL, Monica Macovei, a atras atenţia că partidul ar putea să se rupă, dacă alegerile interne din 23 martie nu vor fi corecte.

“Nimeni din grupul nostru nu a plecat la alt partid, ci au plecat din grupul de susţinători ai lui Vasile Blaga. Dacă se pune problema ruperii partidului, asta se poate întâmpla dacă alegerile nu sunt corecte. Sunt convinsă că poporul partidului, oamenii din partid, nu vor fi de acord cu alegeri incorecte. Avem asemenea experienţe proaste şi semne de alegeri incorecte”, a afirmat Macovei, la Cluj-Napoca, unde şi-a prezentat moţiunea.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 16.3.2013

Un raspuns

 1. CALIMAN EUGEN-analist de provincie
  16.3.2013, 11:17 pm

  “Reformatori din toate partidele uniti-va!” Aceasta ar trebui sa fie viziunea reformatorilor din toate partidele, dupa esecul previzibil al “intelectualilor” din PDL,dupa cel al “grupul de la Cluj”,dupa cel viitor, din PNL, unde criteriile “reformistilor” inca n-au ajuns la “suprafata”, pentru reformare.
  Elementul principal de unitate si coeziune al acestei “uniuni” este naivitatea lor,daca nu inteleg venirea la partid a liderilor, ca rezultat al lipsei unei profesii alternative, fie dorinta de a se imbogati rapid.
  Intr-o tara in care afacerile sint riscante si arareori duc la imbogatire, indivizi energici si cu carisma, intra in partide, luindu-le in stapinire cu deceniile,folosindu-le ca vehicole care le pot realiza, ceeace viata economica le-a refuzat.
  Afacerile cu statul, pozitii de distribuire sau intermediere a contractelor, rente administrative grase,locuri cu spaga garantata, etc. sint pozitiile politice care pun in miscare intreg angrenajul (“superior sau inferior”, al) partidelor.
  Ei sint si cei care alimenteaza cu combustibil banesc, actiunile de imagine, trezoreria partidelor, campaniile electorale, pachetul cu ulei si zahar,berea si mititlelul, vanghelionul de anul nou,petrecerile populare,etc.
  In fiecare partid, au aparut mereu si s-au separat de masa de profitori, politicieni curati, traitori din salariu,ca militati ocazionali,care au cerut din cind in cind, ca cei profitori si corupti, sa fie eliminati, prefacindu-se ca nu inteleg ca ei sint anexele de imagine,toleratii sau personaje de care partidul se poate lesne dispensa.
  Fara indoiala, ca PDL nu poate avea alegeri “corecte”.Daca ar fi asa, “parintii partidelor”, care au luat in stapinire PD-PDL-ul de 22 de ani, si-ar pierde “ancorele” cu care il controleaza si stapinesc.
  Daca “purii-intelectualii” pleaca, PDL nu pierde mare lucru.Singurii care pierd, sint tot intelectualii, fiindca un partid nou, ca “uniune a reformistilor”, fara baroni si fara bani, nu poate functiona in Romania, decit ca “partid de buzunar”!
  Purii de pretutindeni, trebuie sa revina cu picioarele pe pamint, sa ramina in partidele baronilor si coruptilor, construind si sustinnd proiecte de reindustrializarea – singurele care pot schimba fata partidelor!
  Numai un program de reindustrializare – poate schimba Romania si partidele, fiindca el da de furca tuturor coruptilor si baronilor, prin raspunderi si obligatii economice punctuale, introducind in partide competitie si nevoia de performanta.Odata pornit un proces de dezvoltare economica, de reindustrializare, in care sint antrenati, la inceput chiar fara mare tragere de inima si coruptii, baronii, si altii ca ei, el devine ireversibil si necontrolabil de cineva!
  Numai un “program de reindustrializare” poate fi “calul troian” al schimbarii, care sa determine clasa politica in ansamblul ei, sa aiba determinarea de a munci ,cit si raspunderi concrete, care sa conduca la inlocuirea lincezelii locale si stagnarii economice generale!
  Daca aceasta unica cale de “reformare” (prin proiecte economice majore) a clasei politice nu este inteleasa si urmata, intelectualii, grupurile viitoare de reformatori si “curateii” politici, pot sa constituie de pe acum,acea “uniune a reformatorilor”.
  Ei pot sa se adune intr-un partid utopic, de buzunar,fie sa ramina in PDL, unde sa propovaduiasca alti 23 de ani,indatoririle morale si politice, pentru baronii,coruptii si penalii Romaniei,de fiecare data, cind sint pierdute alegerile!

Lăsați un comentariu


Stiri

Președintele Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf: Se poate practica la orice vârstă, nu e exclusivist. Reacție amuzantă a ambasadei Suediei

Vladimir Ionescu

Golful se poate practica la orice vârstă și nu este deloc exclusivist, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis, încurajându-i pe români să practice acest sport.… Mai mult

Stiri

Noul record al Valului 4 de Covid – 5.388 de cazuri și 97 de morți în ultimele 24 de ore

Vladimir Ionescu

Autoritățile au anunțat sâmbătă noile recorduri ale valului 4 al epidemiei de Covid-19, care au fost atinse în ultimele 24 de ore: 5.388 de cazuri… Mai mult

Stiri

Patru dintre agresorii jurnaliștilor bătuți în Suceava, reținuți

Vladimir Ionescu

Patru dintre persoanele care au participat la agresarea unui activist de mediu și a doi jurnalişti, într-o pădure din Suceava, au fost reţinute pentru 24… Mai mult

Stiri

Valeriu Gheorghiță: În octombrie am putea avea vârfuri de 20.000 de cazuri Covid pe zi

Vladimir Ionescu

România ar putea ajunge la o medie săptămânală de 17.000 de cazuri de Covid-19 zilnice, cu vârfuri de 20.000 de cazuri zilnic, în octombrie, conform… Mai mult

Stiri

Scumpirile au ajuns la apa îmbuteliată: urmează un +20% din octombrie

Adrian N Ionescu

Crește și prețul apei de izvor îmbuteliate cu cel puțin 20%. Motivele invocate sunt: noile prețuri la energie, ambalaje și combustibili, ca și presiunea cursului… Mai mult

Europa

Trenul simbol Connecting Europe Express este în Gara București Nord

Adrian N Ionescu

Trenul simbol Connecting Europe Express, prin care Comisia Europeană promovează importanța investițiilor în căile ferate, a ajuns, vineri, în Gara de Nord din București, unde… Mai mult

Stiri

City Insurance – pas oficial spre faliment. Încercări legislative de limitare a proporțiilor dezastrului pentru clienți

Razvan Diaconu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat vineri insolvența liderului pieței asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA), City Insurance. ASF a retras autorizația de funcționare… Mai mult